Hlavní obsah

Reprezentantka během tréninku zahynula pod koly dodávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další tragická zpráva zasáhla sportovní svět. Po srážce s dodávkou zemřela britská triatlonistka Rebecca Cominsová. Dvaapadesátiletá reprezentantka po sobě zanechala manžela a dvě děti. Tento víkend měla soutěžit na britském šampionátu jako součást týmu Tim Tri Cymru po boku svého syna George.

Foto: @roadcc, Twitter

Britská triatlonistka Rebecca Cominsová.

Článek

Britka Rebecca Cominsová reprezentovala zemi na mistrovství Evropy v triatlonu v roce 2018, kde skončila devátá, i na mistrovství světa o rok později, kde se umístila v první třicítce. V roce 2019 byla nejrychlejší ženou na Swansea, a také na Minehead Triatlonu. Účastnila se i závodů slavného Ironmana.

Osudným se jí stal cyklistický trénink poblíž vesnice Raglan v jihovýchodním Walesu, při kterém se srazila s dodávkou. Přivolaní lékaři už mohli konstatovat jen smrt. Z usmrcení z nedbalosti byl obviněn 47letý řidič dodávky.

Rodina Cominsové nyní vydala dojemné prohlášení, ve kterém se se svou milovanou Rebeccou loučí. „Byla starostlivou a milující manželkou Stephena a úžasnou maminkou George i Millie," uvedla rodina s tím, že „Rebecca zemřela při tom, co milovala." Požádala také o respektování soukromí v této těžké době.

Truchlí i asociace velšského triatlonu. „Becky byla nelítostná soupeřka, ale zároveň hýřila nakažlivou energií a optimismem," uvedl Welsh Triathlon. „Milovala tento sport, milovala trénink a byla ústředním bodem všech společenských aktivit ve svých klubech. Becky bude bohužel chybět všem v naší triatlonové komunitě a my vyjadřujeme naši nejhlubší soustrast její rodině, Stevovi, Georgeovi a Millie a jejím přátelům v této smutné době," přidala organizace na závěr.

Reklama

Související témata: