Hlavní obsah

Sáblíková se vrátila z Berlína s naraženou nohou

BERLÍN

Bolestivé svalové zranění na pravé noze trápí v úvodu sezóny nejlepší českou rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou. V minulých dnech si nohu narazila hned třikrát na stejném místě - nejprve Sáblíkovou srazil jiný bruslař, pak měla nehodu o víkendu během kontrolních závodů v Berlíně po kolizi se soupeřkou a v nedělním sprintu upadla v poslední zatáčce před cílem a vrazila bolavou nohou do hrazení.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Článek

"Sval na noze dost bolí, snažím se ale pořád trénovat. Věřím, že do zahájení Světového poháru za deset dnů v nizozemském Heerenveenu už bude všechno v pořádku," řekla ČTK devatenáctiletá Sáblíková, která dnes na soustředění v Berlíně musela podstoupit dopingovou kontrolu.

Reprezentantka, které v únoru v Turíně těsně unikla olympijská medaile na pětikilometrové trati, se pod vedením trenéra Petra Nováka připravuje v Německu se skupinou dalších jedenácti českých bruslařů. "Všichni se už blýskli ve víkendových kontrolních závodech kvalitními časy. Na úvod sezóny potvrdili výrazné zlepšení," uvedl Novák.

Reprezentační trenér věří, že Andrea Jirků by se už v této sezóně měla probojovat také do A skupiny Světového poháru a radost mu dělají i další svěřenci. "Velkým příslibem je i teprve čtrnáctiletá Karolína Erbanová," doplnil Novák. Z chlapců už splnili Zdeněk Haselberger, Pavel Kulma a Milan Sáblík limity pro starty v závodech SP na trati 5000 metrů. "Sáblík už má splněný i limit na 1500 metrů, na níž dosáhl v Berlíně času 1:57,20," dodal trenér.

V Berlíně se budou čeští rychlobruslaři připravovat až do příštího týdne. Sáblíkovou a Jirků poté čeká start na třech listopadových závodech Světového poháru v pořadí Heerenveen, Berlín a Moskva.

Reklama