Hlavní obsah

Šermíř Choupenitch má nového trenéra. Spolupracovat bude s olympijským vítězem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovská a zásadní změna. Bronzový medailista z olympijských her v Tokiu a nejlepší český šermíř Alex Choupenitch oznámil velkou novinku. Po roce přípravy bez trenéra se dohodl na spolupráci se legendárním Italem Andreou Borellou. "Jsem nadšený, že jsme se domluvili," svěřil se Choupenitch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šermíř Alexander Choupenitch ukázal olympijský bronz.

Článek

V konkurenci elitních světových šermířů Choupenitche pochopitelně limitovalo, že je bez trenéra. Teď se ale všechno mění, českou jedničku povede hodně známé jméno. "Andrea s Itálií vyhrál olympiádu v týmech a stal se mistrem světa i Evropy. Navíc patřil do historicky nejznámějšího italského týmu," líčí s radostí brněnský rodák.

Stejně nadšený je i samotný Ital. "Těší mě, že mohu spolupracovat s Alexem. Už nyní je jedním z nejlepších světových šermířů, ale budeme tvrdě pracovat na tom, abychom jeho úroveň neustále zvyšovali a připravili se společně na další velké šermířské akce, které ho čekají," těší se Borella, který sbíral světové medaile v osmdesátých letech minulého století.

Rodák z Mestre bude Choupenitchovi k dispozici nejen na tréninkových kempech, ale i na vrcholných akcích. "Tohle bylo pro mě rozhodující. Řešil jsem i další možnosti, ale Andrea se mnou bude jezdit na všechny závody, na kterých se bude věnovat jenom mně. To se mi zdá jako vůbec nejlepší řešení," pokračuje český fleretista.

A jak se vůbec seběhlo, že se oba muži dali sportovně dohromady? "Alexe jsem samozřejmě znal jako sportovce, kterého jsem oceňoval za jeho šermířský styl, nyní jsem ho měl poznat jako člověka a musím říct, že je to fantastický profesionál a skvělý chlap s neuvěřitelnou vášní pro šerm. Navíc je i velmi ambiciózní, což je ve sportu důležité," popisuje Borella.

"Oba jsme velcí profesionálové a už se těším, až naše spolupráce začne," dodává Choupenitch.

Reklama

Související témata: