Hlavní obsah

Olympijský medailista Choupenitch šermoval v New Yorku při týdnu módy

Bronzový olympijský medailista Alexander Choupenitch šermoval v New Yorku na exhibičním turnaji při týdnu módy. Na molu s dalšími šermíři vystřídal modelky, které zde předváděly módní kreace návrhářů. Právě v podobných akcích vidí Choupenitch cestu ke zpopularizování šermu mezi širokou veřejností.

Foto: Tomáš Kříž/ Redbull

Úspěšný olympionik Alex Choupenitch na archivním snímku.

Článek

Nejlepší český reprezentant byl pozvaný jako jediný zahraniční šermíř. "Oslovili mě, protože patřím mezi Red Bull sportovce a vědí o mně, že dělám hudbu a podobné akce mám rád," vysvětlil v tiskové zprávě.

Exhibice při modelingové akci ho bavila. "Šermovali jsme na přehlídkovém molu jen kousek od lidí, pro které to byla velká show. Přesně tohle náš sport potřebuje. Měli jsme zápas s Milesem Chamleym-Watsonem, který se vedle šermu věnuje právě modelingu a má za sebou spolupráce s velkými značkami. V exhibičním zápase jsme měli za úkol co nejvíce pobavit plný klub The Bowery Ballroom," vyprávěl osmadvacetiletý brněnský rodák.

Nastoupil v masce a dresu s designem od pařížské návrhářky Courtney MC, která spolupracuje například se zpěvačkou Rihannou. Na své vystoupení měl jen pozitivní ohlasy. "Hodně nás pochválil třeba Australan Keegan Palmer, který vyhrál olympiádu na skateboardu. Říkal, že vůbec netušil, jak moc může být šerm cool," uvedl přední světový fleretista.

Na akci byli vedle modelek a influencerek také skateboardisté, snowboardisté a zástupci velkých firem. "Prostě obecně lidé, kteří mají milionové dosahy v online světě. Všichni pořád opakovali, že to byla skvělá show, která jim připomínala atmosféru z bojových sportů. Byl bych moc rád, kdyby se náš sport podobnými akcemi do budoucna inspiroval," dodal Choupenitch.

Reklama

Související témata:
Týden módy