Hlavní obsah

Smetana vystřílel na SP v Káhiře páté místo ve vzduchové pušce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český střelec František Smetana vybojoval v Káhiře na úvodním Světovém poháru v olympijské sezoně páté místo v disciplíně vzduchová puška. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa byl nejprve sedmý v kvalifikaci a postoupil do osmičlenného finále, v němž si nakonec připsal vůbec nejlepší výsledek v pohárovém seriálu. Jeho dosavadním maximem bylo šesté místo z loňského roku právě v egyptské metropoli.

Foto: Olympijský tým/Matyáš Klápa

František Smetana (uprostřed) na archivním snímku, na kterém dále jsou Jiří Přívratský (zleva) a Petr Nymburský se stříbrnými medailemi z Evropských her.

Článek

Šestadvacetiletý Smetana byl nejlepší z pětice českých reprezentantů a předčil i vítěze domácí ankety o střelce roku Jiřího Přívratského, který obsadil v kvalifikaci 29. místo. Soutěž vyhrál Divjanš Panwar z Indie.

Mezi ženami skončila jedenáctá Veronika Blažíčková. Od osmého místa ji po 60 kvalifikačních ranách dělilo jen šest desetin bodu, do finále by ale tak jako tak nepostoupila, protože z kvarteta českých reprezentantek právě ona měla status závodnice střílející mimo soutěž.

SP ve sportovní střelbě v Káhiře:
Vzduchová puška:
Muži:
1. Panwar (Indie) 253,7
2. Sollazzo (It.) 251,8
3. Kovačevič (Srb.)
...
5. Smetana
v kvalifikaci
29. Přívratský
31. Entrichel
44. Nymburský
52. Nepejchal (všichni ČR)
Ženy:
1. Janssenová (Něm.) 253,0
2. Maskarová (Indie) 252,1
3. Stankiewiczová (Pol.)
...
v kvalifikaci
11. Blažíčková
41. Brabcová
50. Foistová
57. Thurnwaldová (všechny ČR)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.