Hlavní obsah

Squashista Gaultier vyhrál v Praze i další turnaj okruhu PSA

Praha

Bývalý mistr světa ve squashi Grégory Gaultier z Francie vyhrál v Praze další turnaj okruhu PSA. Po triumfu v zářijové akci, kterou sám pořádal, ovládl na Strahově i Czech Pro Series #1. Někdejší první hráč žebříčku si ve finále poradil s domácím Jakubem Solnickým 3:0 po setech 11:2, 11:6 a 11:3.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Grégory Gaultier z Francie ve finále squashového turnaje Czech Pro Series v Praze.

Článek

"Jsem rád, že jsem vyhrál další turnaj," řekl Gaultier na webu thesquashsite.com a poděkoval České asociaci squashe za uspořádání akce s dotací 12 tisíc dolarů. "V těchto těžkých časech jsou každé zápasy v nohách dobré," doplnil.

Nejvýše nasazený Gaultier neztratil ani set a finále bylo vyrovnané jen ve druhé sadě do stavu 6:6, pak získal favorit pět míčků v řadě. "Jsem spokojený, protože jsem hrál poprvé finále na PSA. Je to motivace," uvedl Solnický.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Domácí squashista Jakub Solnický.

Osmatřicetiletý Gaultier, který žije v Praze, oslavil již 44. titul na okruhu PSA. Poprvé dokázal uspět před více než 19 lety, v prosinci roku 2001.

Squashový turnaj mužů Czech Pro Series #1 okruhu PSA (dotace 12 tisíc dolarů) - finále:
Gaultier (1-Fr.) - Solnický (5-ČR) 3:0 (2, 6, 3).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.