Hlavní obsah

Stolní tenistky prohrály v osmifinále MS znovu s Běloruskem

BRÉMY

Stolní tenistky prohrály v osmifinále mistrovství světa s Běloruskem. Se stejným soupeřem utržil ve čtvrtek český tým již druhou porážku, poprvé to bylo dopoledne na závěr základní skupiny. Výsledkem 3:1 Bělorusky zvítězily v Brémách i v duelu o postup do bojů o medaile. Češky mohou skončit nejlépe deváté, v pátek bude jejich prvním soupeřem Singapur.

Foto: www.ittf.com

Renata Štrbíková.

Článek

Osmifinále se hodně podobalo dopolednímu zápasu ve skupině. Narazily na sebe vždy stejné dvojice a výsledky byly takřka totožné. Rozdíl byl v tom, že již v první dvouhře nastoupila Renáta Štrbíková proti Veronice Pavlovičové a díky pestré hře získala opět jediný bod českého týmu.

Ivetě Vacenovské proti obranářce Viktorii Pavlovičové vyšel nástup, ale další tři sety už patřily zkušené soupeřce. Podobný průběh měl zápas Martiny Smištíkové s Taťjanou Kostrominovou a duel zakončila Štrbíková porážkou 0:3 s bezchybně hrající Viktorií Pavlovičovou.

"Viktorie podala ohromný výkon, to už jsem dlouho neviděla. Renáta bojovala do posledního balonu, ale bohužel. Také Iveta a Martina dělaly, co mohly. Jsem spokojená," řekla spolupracovníkovi ČTK trenérka Marie Hrachová. Do skupiny o 9. až 12. místo se dostaly také Chorvatsko a Maďarsko.

Výsledky - osmifinále:
ČR - Bělorusko 1:3
Štrbíková - Veronika Pavlovičová 3:0 (8, 9, 7), Vacenovská - Viktoria Pavlovičová 1:3 (8, -5, -8, -5), Smištíková - Kostrominová 1:3 (12, -6, -10, -8), Štrbíková - Viktoria Pavlovičová 0:3 (-6, -6, -9).
Rakousko - Německo 3:1, Maďarsko - Chorvatsko 3:2, KLDR - Singapur 3:2.
Čtvrtfinálové dvojice:
Čína - KLDR, Bělorusko - Korea, Japonsko - Maďarsko, Rakousko - Hongkong.

Reklama