Hlavní obsah

Stop za kokain! Mokrošová nesmí rok závodit

Aktualizováno

Česká dostihová jezdkyně Sabina Mokrošová bude mít nucenou pauzu. Ve Francii dostala roční zákaz startu, důvodem je pozitivní dopingový nález, píše server Aktuálně.cz s odvoláním na informace webu Jezdci.cz. Český Jockey Club zákaz činnosti, který začne platit 12. října, potvrdil i pro domácí dostihy.

Foto: jezdectvi.cz

Jezdkyně Sabina Mokrošová.

Článek

Podle France Galop měla Mokrošová 23. června na závodech v Chantilly pozitivní test na kokain a jeho metabolity. Před lékařskou komisí řídícího orgánu francouzských dostihů uvedla, že zakázanou látku vědomě neužila a neumí si vysvětlit, jak se stopy kokainu do jejího dopingového vzorku dostaly. O analýzu kontrolního vzorku B však nepožádala. France Galop jí pak po obdržení pozitivního výsledku 18. července pozastavil povolení startovat ve Francii.

Roční distanc někdejší dvojnásobné šampionky českých amatérů pro dostihy ve Francii vstoupí v platnost 12. října. Francouzská strana nicméně v závěrečné zprávě požádala Jockey Club ČR, aby vzal trest na vědomí a potvrdil ho i na českém území, což se stalo. "Na základě mezinárodních dohod jsme ten trest akceptovali a potvrdili i u nás. Je to standardní postup," řekl ČTK generální sekretář Jockey Clubu ČR Martin Pecka.

Mokrošová letos prožívala dosud nejúspěšnější sezonu kariéry, připomíná web Jezdci.cz. Vyhrála 12 dostihů včetně dvou jedničkových. Během posledních tří let nasbírala na českých drahách dohromady 30 vítězství.

Reklama

Související témata: