Hlavní obsah

Střelci se na univerziádě v Číně postarali o další dva české bronzy

Také o další dvě české medaile se na světové univerziádě v Číně postarali střelci. Pavel Schejbal skončil ve finále vzduchové pistole třetí, bronzovou příčku obsadily rovněž Veronika Blažíčková, Sára Karasová a Kateřina Štefánková v týmové soutěži žen v třípolohové malorážce.

Foto: Bruntálsky.denik.cz

Matěj Rampula na archivním snímku

Článek

Pistolář Schejbal postoupil do finále z osmého místa s nástřelem 578 bodů. Souboj o medaile ale studentovi Západočeské univerzity vyšel a posunul se až na bronzovou pozici.

"Mám velikou radost, protože něco takového se mi nikdy nepovedlo, je to v mé střelbě krok kupředu. Když jsem šel do finále, tak jsem si řekl, že už jsem osmý, že už to horší být nemůže, že tam člověk už může jenom získat. A tak jsem si řekl, že s tím zabojuju, že to nějak půjde, a ono to šlo," uvedl Schejbal na webu caus.cz.

Vítěz univerziádní soutěže v rychlopalné pistoli Matěj Rampula skončil v kvalifikaci šestnáctý. V třípolohové malorážce žen na 50 metrů pak Schejbala napodobilo české družstvo, které předčily jen trojice Indie a domácí Číny.

O cenný kov bojoval také plavec Ondřej Gemov. V úvodní polovině finálového závodu na 400 metrů volný způsob se držel na medailových příčkách, nakonec dohmátl čtvrtý s odstupem 2,3 sekundy za bronzem.

Na letní univerziádě v Čcheng-tu startuje více než stovka českých sportovců. Z té předchozí v roce 2019 v Neapoli přivezli Češi sedm medailí (2-2-3), letos mají zatím na kontě zlato a tři bronzy.

Reklama