Hlavní obsah

Triumf francouzského squashisty. Titul ze Strahova věnoval Aubert zesnulému kamarádovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesionální squashový turnaj Czech Pro Series V zná svého vítěze. Stal se jím Francouz Benjamin Aubert, který ve finále porazil Kolumbijce Juana Camila Vargase 3:0 na sety. Díky tomu získal svůj pátý turnajový triumf na okruhu PSA. „Je to poprvé, co jsem vyhrál turnaj s dotací 10 tisíc USD. Jsem šťastný, jak jsem hrál celý týden," prohlásil Aubert. Nejlepším Čechem na mezinárodním turnaji na Strahově byl Jakub Solnický, který skončil v semifinále. Další squashová PSA akce se uskuteční v Ostravě v polovině prosince.

Foto: Irena Vanišová

Francouz Benjamin Aubert

Článek

Vyrovnaný první set, pak jasnější záležitost ve druhém a boj ve třetím. Vše ale Francouz zvládl. A to navzdory tomu, že kolumbijský squashista Vargas je prakticky domácím hráčem. Reprezentuje totiž tým Squashclub Strahov, v Praze s přestávkami bydlí tři roky.

Vargasovi se ale nedařily koncovky setů – první nedotáhl do úspěšného konce, ve třetím sice vedl 8:5, ale i tak prohrál. Když je Aubert v úzkých, dokáže změnit rytmus a hru zrychlit. Po několika neproměněných mečbolech mohl slavit.

„Měl jsem náročné období, před osmi měsíci jsem musel na operaci. Tento titul věnuji mé rodině, přátelům, trenérovi, ale hlavně mému dobrému kamarádovi Zozovi," doplnil Aubert. Myslel tím francouzského squashistu Enza Coriglianiho, který před rokem ve svých 23 letech spáchal sebevraždu.

Vargas: Soupeř hrál určitě dobře

Francouzský squashista Aubert vyřadil Jakuba Solnického v semifinále. Český hráč mu dokázal vzít alespoň jeden set. To se však Vargasovi nepovedlo. „Jsem naštvaný, že jsem nevyhrál. Celý týden jsem hrál dobře, ale ve finále proti Aubertovi bylo složité prosadit svoji hru. Když se mi to podařilo a měl jsem hru konečně trochu více pod kontrolou, bylo už příliš pozdě. Soupeř hrál určitě dobře," prohlásil Vargas.

Další PSA turnaj se uskuteční v Ostravě za dva týdny. Tím se završí skvělý squashový podzim v Česku, v listopadu se totiž uskutečnil výborně obsazený turnaj v Brně. Vše proběhlo za podpory Národní sportovní agentury.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články