Hlavní obsah

V Pardubicích bude letos deset dostihových mítinků, pořadatel snížil startovné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na závodišti v Pardubicích se letos uskuteční deset mítinků. Stejně jako loni začne dostihový program v polovině dubna. Nejzásadnější změnou pro dostihový provoz bude snížení sazeb zápisného a startovného, uvedl Dostihový spolek v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Změna se týká dostihů nižších kategorií. Výše zápisného a startovného se ze čtyř procent z celkové dotace dostihu sníží na tři procenta. Realizačním týmům tím mírně klesnou náklady na účast. U dostihů vyšších kategorií se nic nemění, u nich je totiž sazba startovného dlouhodobě nižší.

„Z rozhodnutí Rady Jockey Clubu a s ohledem na navýšení finanční podpory dostihového sportu z resortu ministerstva zemědělství se oproti loňskému roku zvýšily dotace, tedy výhry v dostizích. To je dobrá zpráva. Chtěli jsme ale přidat ještě jednu dobrou zprávu a podpořit zejména menší dostihové stáje. Proto jsme přistoupili ke snížení startovného. Je to sice jen jedno procento, ale některým realizačním týmům to třeba pomůže,“ řekl ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller.

V letošní sezoně závodiště počítá s deseti dostihovými dny. Konat se budou od dubna do začátku listopadu ve víceméně tradičních termínech. V červnu se uskuteční druhý největší dostih po legendární Velké pardubické, a to Pohár Slavia pojišťovny. Stejně jako loni se poběží o milion korun a je jedním z kvalifikačních dostihů na 134. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou. Červnový mítink bude navíc propojen s další významnou akcí, a to s gastronomickým Prima Fresh festivalem.

Nejvýraznější novinkou v termínové listině je zářijový dvoudenní mítink. Na sobotní závěrečnou kvalifikaci na Velkou pardubickou naváže nedělní mítink kombinující rovinové dostihy a proutěné překážky. Zatímco sobota bude současně oslavami Evropského dne koní, neděle bude propojena s Dožínkami okresu Pardubice.

Druhým dvoudenním festivalem bude 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. Ta se poběží v tradiční druhou říjnovou neděli. Předcházet jí bude sobotní mítink s prestižním rovinovým dostihem pro dvouleté klisny Cena zimní královny.

Reklama

Související témata: