Hlavní obsah

Veslaři či stolní tenisté nabídli ukrajinským sportovcům pomoc

Vedení Českého veslařského svazu nabídlo ukrajinským sportovcům, zejména veslařům a kanoistům, kteří opustili z důvodu válečného konfliktu svoji zemi, část ubytovací kapacity v areálu Labe arény v Račicích. S podobnou aktivitou přišla asociace stolního tenisu, jež chce poskytnout ukrajinské mládežnické reprezentaci všech věkových kategorii zázemí v Národním tréninkovém centru (NTC) v Havířově.

Foto: Český veslařský svaz

Veslařský svaz nabídl využití areálu v Račicích pro ukrajinské sportovce.

Článek

Předsednictvo veslařského svazu zároveň na mimořádném zasedání odsoudilo ruskou invazi na Ukrajinu. "Podporujeme kroky vedoucí k izolaci Ruska a Běloruska od demokratické společnosti, a to včetně zamezení účasti ruských a běloruských sportovců na mezinárodních akcích," uvedl předseda svazu Ondřej Šebek v tiskové zprávě.

Český stolní tenis zaslal na ukrajinský svaz oficiální dopis s nabídkou pomoci zejména pro mladé hráče a hráčky. "Nejsme lhostejní k osudu všech obyvatel Ukrajiny. Po mnoho let spojuje obě naše federace pevné přátelství a také řada sportovních úspěchů," sdělil předseda České asociace stolního tenisu Zbyněk Špaček v tiskové zprávě. Mladí Ukrajinci budou moci využít zázemí v Havířové. "Včetně ubytování a stravování a možnosti přípravy v rámci mezinárodních tréninkových kempů pořádaných v NTC," dodal Špaček.

Podobně zareagovali i biatlonisté. Tréninkové zázemí a ubytování v Česku nabídl Ukrajincům šéf svazu Jiří Hamza.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články