Hlavní obsah

Netradiční výzva: Zajdete s kapitánkou pozemních hokejistek na kávu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Červencový evropský šampionát pozemních hokejistek v Praze byl pro české barvy výjimečně úspěšný. Svěřenkyně trenéra Garetha Grundieho získaly stříbro a status vicemistryň je zároveň poslal do lednové kvalifikace o OH v Paříži. A právě směrem k této výzvě spouští pozemní hokejistky speciální akci na platformě Hithit s cílem oslovit a zapojit širokou sportovní veřejnost. Je tu třeba šance zajít si s kapitánkou národního týmu na kávu.

Foto: Sport Invest

Pozemní hokejistka Kateřina Laciná se chystá na velkou reprezentační výzvu.

Článek

„Finále bylo od začátku naším cílem, ale cesta k němu byla obrovsky náročná. V turnaji jsme potkaly skvělé soupeřky,“ vrací se k evropskému stříbru kapitánka Kateřina Laciná, která směrem k lednovému klání dodává: „Olympijská kvalifikace je opravdovou výzvou. Nechci říkat splněným snem, protože za ten bych považovala až účast na olympiádě. Ale v každém případě věřím tomu, že reálné to je. Potkáme silné týmy, ale také my jsme se sportovně posunuly. Pojedeme na turnaj s respektem, ale také zdravým sebevědomím.“

Lednový turnaj odehraje osm ženských reprezentací, do Paříže se kvalifikují tři nejúspěšnější. O pořadatelích se rozhodne až v průběhu podzimu, variantami jsou Španělsko a Čína. Pro vedení Českého svazu pozemního hokeje se každopádně jedná o náročný úkol z pohledu organizace i finančního zajištění.

Foto: Sport Invest

Pozemní hokejistka Kateřina Laciná působí v cizině, teď se ale bude snažit o úspěch s českou reprezentací.

„Sportovní úspěch reprezentantek je skvělou zprávou, a především inspirací pro celé naše hnutí a nastupující generaci hokejistů a hokejistek. Zároveň se ukazuje, že správně investované prostředky v moderním sportu přinášejí konkrétní ovoce,“ komentuje aktuální dění prezident svazu Gino Schilders s odkazem na projekt podpory ženských kolektivních sportů ze strany NSA, jehož cílem je účast vyššího počtu českých ženských reprezentací v kolektivních sportech na LOH v Los Angeles 2028.

„Našemu cíli jsme se přiblížili se čtyřletým předstihem a na prozatím odvedenou práci jsme právem hrdí. Podařilo se přivést velmi kvalitní realizační tým a zajistit velmi kvalitní a dlouhodobou přípravu. Poslední krok však tradičně bývá nejtěžší,“ dodává.

Účast na turnaji i nezbytné předchozí přípravy s sebou nesou významné náklady. „Sportovní úspěch děvčat v tomto ohledu předběhl všechna očekávání. V součtu s pravděpodobnější čínskou destinací finálového turnaje stojíme před výzvou zajistit dodatečné finanční prostředky,“ přiznává Schilders.

Svaz nechce krátit prostředky alokované především na rozvoj talentů, stejně tak chápe napjatou situaci v rámci státního rozpočtu. Určitě však nechce jakkoli ohrozit obrovskou sportovní výzvu, kterou si reprezentantky vybojovaly.

„Obrátíme se tedy na komerční partnery, nabídneme jim možnosti spolupráce s reprezentací i kompletní komunitou pozemního hokeje v Česku. Jsme odhodláni kvalifikaci odehrát v každém případě, nicméně společným cílem je navýšit dosavadní rozpočet tak, abychom týmu umožnili co nejkvalitnější přípravu a tím i zvýšit šanci na úspěch. Zároveň spouštíme také speciální kampaň ´Už jen kousek´ na portálu Hithit,“ tvrdí funkcionář.

Zmíněný český internetový portál se věnuje odměnovému crowdfundingu. Veřejnost zde nachází projekty z mnoha oborů, které může finančně podpořit výměnou za speciální odměny spojené právě s danou akcí. Nejinak tomu bude v případě pozemních hokejistek. Ty pro kampaň připravily jak speciální řady merchendisingu, tak zážitkové nabídky. K mání budou třeba speciální trika či mikiny.

„Snad se budou líbit,“ věří kapitánka Laciná. Přiznává, že se s dalšími reprezentantkami ale v dalších nabídkách hodně odvázaly. Konkrétně její jméno se objevuje v položce ´kafe s kapitánkou´. „Věřím, že lidé chápou nadsázku i fakt, že Hithit nerovná se Tinder. Každopádně na kafe a pokec o pozemním hokeji i sportu obecně se těším,“ usmívá se reprezentantka, která se spoluhráčkami nabízí zájemcům také účast na tréninku, individuální kondiční trénink nebo speciální týmové video poděkování přímo z lednové olympijské kvalifikace.

Kampaň má cílovou částku stanovenou na půl milionu korun. „Celkový rozpočet na olympijskou kvalifikaci bude výrazně přesahovat dva miliony korun, hlavním zdrojem by však, vedle stávající podpory Národní sportovní agentury, měli být komerční partneři. Tento projekt vnímáme jako atraktivní možnost oslovit širokou veřejnost, která by holkám chtěla pomoci splnit si jejich sen,“ uzavírá Schilders.

Reklama

Související témata: