Hlavní obsah

Zápasník Omarov postoupil na MS do duelu o bronz, ve hře je i postup na OH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápasník Artur Omarov bude na mistrovství světa v řecko-římským stylu v Bělehradě bojovat o bronz a účastnické místo na olympijských hrách v Paříži. V opravném pavouku váhové kategorie do 97 kg dnes porazil Nicua Samuela Ojoga z Rumunska 5:0 a o medaili se utká s litevským překvapením šampionátu Mindaugasem Venckaitisem.

Foto: Olymp

Zápasník Artur Omarov na archivním snímku z ME v Chorvatsku.

Článek

V případě neúspěchu ještě může Omarov zabojovat o postup do Paříže v dodatečném duelu poražených uchazečů o bronz. Vedle čtyř medailistů si v Bělehradě zajistí účast na olympijských hrách také pátý muž konečného pořadí.

Pětatřicetiletý Omarov, jenž do srbské metropole přijel jako bronzový medailista z dubnového mistrovství Evropy, prohrál v pátek ve čtvrtfinále se světovou jedničkou Arturem Aleksanjanem z Arménie. Protože ale favorizovaný soupeř následně postoupil až do finále, dostal český reprezentant šanci ještě v opravě a příležitost dnes v duelu s loňským vicemistrem Evropy naplno využil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.