Hlavní obsah

Zlomená žebra, pánev a otřes mozku. Trojnásobný olympijský medailista Rose se před Paříží vážně zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojnásobný olympijský medailista v jezdectví Australan Shane Rose se vážně zranil v přípravě na hry v Paříži, o které tak může přijít. Padesátiletý závodník ve všestrannosti měl při čtvrtečním tréninku cross country se svým koněm Virgilem pád, při němž utrpěl zlomeniny stehenní kosti, pánve a žeber a také otřes mozku. Jeho tým na Facebooku oznámil, že se Rose v pátek podrobil operaci. Kůň vyvázl z nehody bez zranění.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Australský jezdec Shane Rose v akci

Článek

„I když je načasování nešťastné, doufáme, že bude mít dostatek času na to, aby se zotavil a mohl pokračovat v přípravě na olympijské hry v Paříži,“ uvedl Roseův tým. Australský jezdec získal stříbrné medaile ve všestrannosti družstev na hrách v Pekingu 2008 a Tokiu 2021, z Ria de Janeiro 2016 má bronz.

O dvě olympijské účasti ho připravila smůla. V Atlantě 1996 i Londýně 2012 se mu před soutěží zranil kůň.

Rose má za sebou už několik vážných zranění. V roce 2006 ho kůň kopl do obličeje a rodák ze Sydney strávil týden v umělém spánku.

Minulý měsíc na sebe Rose upozornil startem na neoficiální soutěži u Sydney v boratovských plavkách. Národní jezdecká federace mu kvůli tomu pozastavila činnost, ale po prozkoumání události rozhodla, že jezdec neporušil její kodex.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články