Hlavní obsah

Žokej Liška je po pádu ve Velké pardubické v pořádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žokej Martin Liška je po pádu na Taxisově příkopu v nedělní Velké pardubické v pořádku. Deníku Sport a webu iSport.cz to řekla trenérka Hana Kabelková, do jejíhož týmu ve Vápenném Podole Liška patří.

Foto: Pavel Mazáč/CNC , Profimedia.cz
Článek

Liška spadl z druhého největšího favorita a vítěze poslední kvalifikace Argana. Podle nedělních informací ho lékaři přímo na dráze oživovali, Kabelková pak pomáhala zajistit jeho převoz do nemocnice. Liškův stav nakonec není vážný. „Martin je v pořádku, volal mi, když jsem jela večer ze stáje a byl dobrý,“ uvedla Kabelková.

Argano nebyl v hromadné kolizi, kvůli níž skončilo dalších šest koní. Liška z něj spadl po doskoku. Kritický okamžik si podle Kabelkové příliš nepamatuje. „Říkal, že mu skočil trošku šikmo a už to nedoletěl. Balancoval, přepadl dozadu a to je vždycky blbé. Spadnete na hlavu nekoordinovaně, v tomto byl problém,“ řekla trenérka, jejíž svěřenci Talent a Star obsadili ve Velké pardubické druhé a třetí místo.

Na Taxisově příkopu se v neděli stal největší karambol za poslední roky. Zavinil ho Stuke, který vlevo z vedoucí pozice překřížil dráhu koním běžícím těsně za ním. Sám na pád doplatil smrtelným zraněním. Největší překážkový dostih v Česku dokončilo jen osm z osmnácti koní.

Reklama