Hlavní obsah

Zaskočený Růžička: Rolinek byl srdcař, který by na ledě položil život. To dnes mladým chybí

Praha

„Opravdu? To jsem vůbec nevěděl a musím říct, že jsem překvapený.“ Taková byla reakce trenéra Vladimíra Růžičky, když se doslechl o konci kariéry hokejového útočníka Tomáše Rolinka. Dnes čtyřicetiletého rodáka ze Žďáru nad Sázavou vedl dlouhé roky v národním týmu a společně byli i u dosud posledního českého titulu mistrů světa v roce 2010, kdy Rolinek zastával funkci kapitána.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapitán české hokejové reprezentace Tomáš Rolinek líbá pohár pro vítěze MS 2010.

Článek

„Jsem hrozně rád, že byl v týmu, který před deseti lety vyhrál titul mistrů světa. Tomáš byl dříč, hráč s obrovským srdcem, jeho láska k hokeji byla daná. Hrozně důležitý kluk pro mužstvo, pro výsledek byl schopný na ledě položit život. Musím říct, že plno mladým hráčům tohle v dnešní době chybí, řekl Sport.cz Růžička, dnes hlavní kouč extraligového Hradce Králové.

Rolinka v reprezentaci nevedl jen na šampionátu 2010, ale i na tom o rok předtím a v roce 2014. Růžička jej zařadil i do svého výběru pro ZOH 2010 v kanadském Vancouveru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Růžička v dobách, kdy jako hlavní kouč vedl národní tým.

„Odehrál toho pode mnou fakt hodně a jako hráče jsem ho měl moc rád. Vzpomínám na něj jen v tom nejlepším, výborný kluk. Spoleh na něj byl na ledě i v kabině," prohlásil Růžička, jemuž je sice líto Rolinkova konce, zároveň jej ale chápe.

„Sám hráč většinou dokáže vycítit, že by bylo dobré skončit. Věk se nedá zastavit. Stoprocentně by se teď hodil českému hokeji, aby mu nějakým způsobem pomohl. Má obrovské zkušenosti," soudí 57letý trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články