Hlavní obsah

Když mě sir Alex Ferguson nazval masérem, spadla mi brada, vzpomíná Pařízek. Kdy se potkal s papežem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sám o sobě říká, že není svatý, jako fotbalový teenager však zažil audienci ve Vatikánu u papeže Jana Pavla II. a nyní věří i v posmrtný život. Před třemi lety v covidové době přežil klinickou smrt. „Změnilo mě to ve všem,“ přiznává bývalý brankář a dnes trenér gólmanů v Jablonci Oldřich Pařízek v dalším díle fotbalového podcastu Bodlo.

Foto: FK Jablonec

Hostem podcastu Bodlo byl Oldřich Pařízek

Článek

V české lize odchytal celkem 135 zápasů v dresu Příbrami a Žižkova, v letech 1998 až 2002 působil v Antverpách. Když klub tehdy napojený na Manchester United navštívil sir Alex Ferguson, na chvíli se zasnil i o chytání na Old Trafford. „Co kdyby?“ zadoufal, že si ho třeba legendární manažer všimne.

„Antverpy v té době byly béčkem Manchesteru, chodili tam z něj hráči a on se šel podívat na svoje ovečky. Bylo jich tam pět šest každý rok. Když jsem chytal, seděl ve VIP za brankou, musel mě vidět. Tenkrát jsem i chytal slušně. On pak přišel do kabiny. Zeptal jsem se ho, jestli se s ním nemůžu vyfotit. A on mě nazval masérem… V tu chvíli mně spadla brada a říkal jsem si, že asi nejsem v jeho hledáčku,“ směje se po letech rodák z Mladé Boleslavi, který měl v polovině devadesátých let namířeno ze Žižkova i do pražské Sparty, jenže atraktivní angažmá mu zhatila zlomená noha.

„Byl jsem tehdy našlápnutý. Po mistrovství Evropy Sparta prodávala Koubu a já mohl být jeho následovník. Už to bylo domluvené. Tehdy jsem vylítl jako raketa, na Žižkově jsem z brány vyndal Jardu Blažka, v té době reprezentanta do 21 let, a já ho sfoukl jako svíčku. Jenže na vrcholu mi zlomili nohu a půl roku jsem byl bez fotbalu,“ lituje Pařízek, jenž v podcastu o svém životě vypráví hodně otevřeně.

O dávném obvinění ze znásilnění v Jablonci, o setkání s papežem Janem Pavlem II., o důvodech, proč se nikdy nedostal do reprezentace, Antverpách, jak trénoval hokejového gólmana Romana Willa či o své terapii psaním.

Pohled do fotbalového zákulisí s legionáři, bývalými hráči i experty.

Pusťte si Bodlo třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

Související témata:
Oldřich Pařízek