Hlavní obsah

Dakar mi ukázal všechny své tváře. Bylo to jak na horské dráze, říká Michek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl mužem, o kterém na Dakaru bylo z Čechů nejvíc slyšet. Motocyklista Martin Michek totiž dokonale poznal všechny různorodé tváře slavné rallye. V první etapě bloudil, pak dvakrát zajel v elitní desítce, aby ho později v rozletu zastavila dopravní nehoda při cestě na start. A když už věřil, že by se i přes všechny těžkosti mohl přece jen prodrat do elitní patnáctky, přišlo zničené kolo a čtyřhodinové čekání na zázrak. „Na letošním Dakaru jsem napsal krásnou knihu,“ říká obrazně a posluchačům podcastu Na plný plyn otevírá jednotlivé kapitoly.

Martin Michek byl hostem podcastu Na plný plynVideo: Sport.cz

 
Článek

Michek mluví třeba o nezištné pomoci ekvádorského závodníka Pugy, který mu v předposlední etapě půjčil kolo a Čech tak mohl závod - byť s velkou ztrátou - dokončit. Zároveň popisuje, že jeho snem je jednou získat angažmá v továrním týmu, které by mu umožnilo rvát se o etapové výhry i přední příčky v závodě.

A taky, že se chystá na „lekce navigace", protože právě v hledání ideální trasy stále vnímá své rezervy. Příznivcům rovněž děkuje za podporu, neboť vzkazy „obyčejných" lidí z Česka ho hnaly i v beznadějných situacích do cíle.

Reklama

Související témata: