Hlavní obsah

DIREKT: Varování pro nažhaveného Vémolu. Nemůže nic podcenit! Uvědomuje si expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Konec roku a s ním i poslední letošní turnaj největší tuzemské bojové organizace Oktagon MMA. 29. prosince k jednomu ze závěrečných duelů kariéry nastoupí také legendární Karlos Vémola, který si před mega bitvou na fotbalovém stadionu v příštím roce proti Attilu Véghovi nemůže dovolit zaváhat se Slovákem Samuelem „Pirátem“ Krištofičem. „Jsem přesvědčený o jeho výhře,“ věří svému svěřenci v novém pořadu Direkt trenér a expert André Reinders, který se vrací i k nedávnému titulovému duelu Jiřího Procházky, jehož koncovka vzbudila velkou diskuzi.

První díl pořadu o bojových sportech DirektVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Galavečer Oktagon 51 v pražské O2 areně má po zranění Patrika Kincla jako hlavní souboj finále milionového projektu Tipsport Gamechanger mezi Srbem Bojanem Veličkovičem a Řekem Andreasem Michailidisem, jehož vítěz si přijde v přepočtu až na 7 milionů korun. Velkým lákadlem je i 38letý šampion polotěžké divize Karlos Vémola, který narazí na rivala, s nímž se přestřeloval již před šesti lety – Samuela „Piráta“ Krištofiče.

„Karlos je určitě favorit. A to i díky tomu, co ukázal Patrik Kincl, který poměrně snadno Piráta dostal na zem a kontroloval ho. Myslím, že Karlos je v tomhle ještě lepší. Na druhou stranu si Pirát z tohoto zápasu odnesl zkušenost a zapracoval na obraně. Určitě to není soupeř, kterého bych chtěl podceňovat,“ varuje bývalý zápasník Reinders po boku průvodce pořadu Direkt Patrika Skřížaly.

Čas vyřešit staré spory. Zápas Karlos Vémola vs. Samuel „Pirát“ Krištofič je tady.Video: OKTAGON MMA

Elitní český kouč si je vědom kvalit slovenského bojovníka, který je znám i svými „nekalými“ praktikami, díky nimž se často dopouští faulů. „Pirát je ztělesnění bojovníka v tom, že využije jakékoli příležitosti, aby zápas vyhrál. Občas i v rámci faulů. Jsme na to připraveni, dá se to očekávat,“ usmívá se český kouč, který bude mít na turnaji hned tři svěřence – Magdalenu Šormovou, Daniela Škvora a právě Karlose Vémolu.

Nic jiného než vítězství u legendárního Terminátora nečeká. „Vím, že Pirát je držák, takže by část mě řekla, že to bude až na body… Když ale vidím Karlose na tréninku, tak jsem přesvědčený, že ho dokáže ukončit,“ ubezpečuje se 42letý Reinders, bývalý bijec organizací KSW či GCF.

Direkt se vrací i k listopadovému titulovému duelu v UFC v podání nejúspěšnějšího českého MMA bojovníka Jiřího Procházky. Byť mu bitva o pás polotěžké divize proti Brazilci Alexu Pereirovi nevyšla, přesto je nadále žhavým tématem předčasné ukončení duelu v podání sudího Marca Goddarda. „Náš sport je o tom, aby se zamezilo jakýmkoli pochybnostem, zvláště v titulových zápasech, kdy přesně vzniknou tyto dotazy,“ trápí Reinderse.

Sestřih utkání Jiří Procházka - Alex PereiraVideo: Telly/Premier Sport

„Do jisté míry chápu z pohledu rozhodčího, který viděl Jiřího vypnutého. Padal k zemi, soupeř šel na něj, ale on je známý tím, že v zápasech často dost inkasuje, přesto to ale dokáže otočit. V titulových zápasech by se to mělo nechat do definitivního konce,“ mrzí experta.

Už je dokonce znám nadcházející soupeř pro českého exšampiona slavné UFC. Procházku 13. dubna na jubilejním turnaji s pořadovým číslem 300 v Las Vegas čeká Rakušan Aleksandar Rakič, díky čemuž se utnuly veškeré diskuze o dalším sokovi pro českého bojovníka.

V novém pořadu o bojových sportech se řeší také turnaj Oktagon 50 v Ostravě, kde byly k vidění hned dvě titulové bitvy. Probírá se také možná odveta českých těžkotonážníků Viktora Pešty a Michala Martínka v nejprestižnější evropské MMA organizaci KSW. Nechybí ani rubrika „Poznej MMA“, kde Reinders ve svém pražském gymu představuje nejčastější postojové techniky.

Reklama