Hlavní obsah

Hamlet za mantinelem. Proč hokejista bez lásky nedojde na vrchol?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proč se nedaří vychovávat v českém hokeji rozdílové hráče, kteří by vyrovnané zápasy národního týmu na všech úrovních strhli na vítěznou stranu? O tom uslyšíte v novém dílu hokejového podcastu Za mantinelem, v němž redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára hledají odpovědi na zapeklitou, takřka hamletovskou otázku.

Foto: Sport.cz

Za mantinelem

Článek

Není to tak, že by se u nás nerodili talentovaní hráči. Nedaří se pro ně ale vytvořit konkurenční prostředí, které by je přinutilo na sobě pracovat a neustrnout. Specifikem tuzemského prostředí je i to, co hráče žene v brzkém věku do ciziny a proč teprve tam poznávají skutečný tlak.

Hokej se musí dělat s láskou a cesta na vrchol vede přes spoustu odříkání. Zásadní příčina je v tom, že z komfortní zóny se nikomu pak moc nechce. Nejčerstvějším příkladem je návrat Jaromíra Pytlíka domů z Finska, podobně jako jeho někdejšího vítkovického spoluhráče Dominika Lakatoše.

Reklama

Související témata: