Hlavní obsah

Kdo místo Pešána? Co třeba Patera? A kdo bude tváří změn, po kterých všichni volají?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málem došlo na sázku. Bude Filip Pešán koučem hokejové reprezentace i na květnovém šampionátu ve Finsku, nebo jsou jeho dny sečteny? Hokejoví redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára samozřejmě i tuto kruciální otázku řeší v dalším díle podcastu Za mantinelem. A byť mají stejný názor, že Pešán musí skončit, tak odlišně vnímají to, jak se příští týden zachová výkonný výbor svazu. I proto přemýšleli, že se vzájemně vsadí.

Upoutávka k podcastu Za Mantinelem. Video: Sport.cz

 
Článek

V čem ale mezi oběma panuje konsensus, je skutečnost, že bídné vystoupení národního týmu je jen odrazem reality současného českého hokeje. A za jeho tristní stav nelze pranýřovat Pešána či jeho „polonadřízeného" Nedvěda, ale garnituru v čele s Tomášem Králem, která tuzemskému hokeji velí.

Volá se sice po revoluci, po zásadních změnách, jenže zatím jsou to jen nekonkrétní výroky, protože nikdo nepřišel s jasným plánem a řešením, se kterým by následně kandidoval do vedení svazu.

Sestřih gólů v osmifinálovém zápase Česko - Švýcarsko.Video: Eurosport

Redaktoři samozřejmě řeší i to, kdo by Pešána mohl nahradit. Nahlas přemýšlejí o některých jménech, jako je Václav Varaďa, Miloslav Hořava či Pavel Patera. Proč právě třetí jmenovaný by dával smysl, uslyšíte v podcastu.

Reklama

Související témata: