Hlavní obsah

JÁGR SLAVÍ 50: Jak se dělá rozhovor s č. 68 a co vše lze při něm zažít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno nejlepší! Hokejová legenda Jaromír Jágr slaví v úterý padesátiny a byť to před dekádou z jeho úst znělo jen jako vtípek, tak i s pěti křížky na krku pořád hraje. A jelikož je Jágr výjimečnou postavou, tak výjimečné a často tuze inspirativní jsou také rozhovory s ním. Jak se při nich měnil, jaké zážitky při nich může novinář zažít, tak o tom v dalším díle podcastu Za mantinelem budou vyprávět redaktoři Robert Sára a Marek Burkert. Oba s ním zažili desítky interview, několik z nich i v Rusku či na zámořských stadionech.

Foto: Sport.cz

Za mantinelem

Článek

Šetří s nimi, častokrát se jim vyhýbá, ale když už se rozhodne promluvit na natažené diktafony, obvykle jsou to silné věty. Třeba jako když na světovém šampionátu v roce 2010 přišel po ostudné porážce s Norskem jeho proslov skrz média hráčům, kteří odmítli do Německa přijet. Jaké to ale tehdy mělo následky? I na to oba redaktoři Sport.cz vzpomínají.

Za Jágrem několikrát vyrazili i do Spojených států. Mluvili s ním ve Philadelphii, Dallasu, New Jersey či na Floridě. Jaká taktika byla nutná, abyste se rozhovoru dočkali a proč bylo někdy záchranou interview s kuchařem Zdeňkem Pohlreichem či plastickým chirurgem Bohdanem Pomahačem?

Zkrátka „napínavými" příběhy se jistě oba jen hemží, a tak si dopřejte lehce uvolněné novinářské sváteční vzpomínání.

Reklama

Související témata: