Hlavní obsah

Krize českých kanonýrů? Takhle to vidí Sigi & Lafi

Patrik Schick a za ním hluboká mezera. Kam se poděli čeští fotbaloví snajpři? S redaktorem Sport.cz Karlem Feltem ožehavé téma rozebrali ve fotbalovém podcastu Bodlo David Lafata a Horst Siegl. Kde spatřují oba zasloužilí členové Klubu kanonýrů příčiny střelecké krize českých hráčů současnosti?

Foto: Sport.cz

Bodlo

Článek

„Řada týmů dnes nehraje na klasického útočníka. A spíš máme křídla, která se snaží střed oběhat," upozorňuje v podcastu Lafata, sám autor 204 ligových branek. „Přijde mi, že se vytratila i chuť individuální dovednosti rozvíjet. Za nás bylo normální, že jsme zůstávali po tréninku ještě tři čtvrtě hodiny na hřišti a snažili se udělat z Koubiče (brankáře Petra Kouby) trhací kalendář," přidal Siegl, čtvrtý nejlepší střelec novodobé historie.

Je ale na vině pouze „jiná doba"? Neselhává už výchova mládeže? A neschází současné hráčské generaci pověstný zabijácký instinkt?

Foto: Milan Malíček, Právo

David Lafata a Horst Siegl ve studiu Sport.cz. V podcastu Bodlo si vzali na paškál krizi českých fotbalových střelců.

„Ale co to vlastně je zabijácký instinkt? Prostě jsme dávali góly," usmívá se Siegl. „Dětem dnes možná chybí určitá samostatnost, která nám byla vlastní," přemítá Lafata. „V ligových týmech se pracuje dobře. Otázka spíš je, jak funguje vyhledávání talentů," doplnil Siegl.

Reklama

Související témata: