Hlavní obsah

Má Pešán promíchat útoky? A nadělí reprezentace dárek Jágrovi k padesátinám?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude to zlomový moment, který nakopne hokejovou reprezentaci ke světlým zítřkům? Je na místě být optimistou, nebo i duel proti Švýcarsku potvrdil trable s efektivitou a je lepší zůstávat opatrným realistou? A měl by kouč Filip Pešán ještě před zápasem s Ruskem a především před vyřazovacími duely, přičemž ten první je čeká už v úterý, ještě promíchat útočné řady? Také to včetně výkonu ženské reprezentace řeší v aktuálním podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára.

Foto: Sport.cz

Za mantinelem

Článek

Oba se baví o síle jednotlivých útoků i faktu, že po boku Sedláka a Hyky zatím tolik nezáří David Krejčí. Řeší oprávněnost nominace Michaela Frolíka i jak oživit lajnu, v němž hraje duo sparťanů Řepík-Sobotka. A především varují, že vzhledem k situaci v tabulce, budou muset Češi v úterý odehrát osmifinále a v případě výhry narazí ve čtvrtfinále na odpočinutý celek, jenž si zajistil přímý postup. A na to tým v roce 2010 i 2014 doplatil.

V podcastu rozebírají také statečný výkon Češek ve čtvrtfinále proti Spojeným státům. Soupeřky byly jasnými favoritkami, koneckonců i bookmaker Karel Brettschneider před duelem tvrdil: "Pravděpodobnost, že Češky vyhrají, je asi taková, jako že dneska v Praze spadne meteorit."

A v průběhu duelu se zdálo, že (nejen) hvězdáři museli být v pozoru, protože se cosi z nebes řítilo.

Zaujal je také komentář trenéra Tomáše Paciny, který při hodnocení turnaje řekl: "Pokud chceme v budoucnu hrát o medaile, je třeba úplně jiných charakterů, než které se v týmu objevovaly. To není kritika. Ale na vyrovnané zápasy s Kanadou a Amerikou potřebujete opravdu lidi, na které je stoprocentní spolehnutí a kteří hrají jenom pro tým a ne pro sebe."

Koho tím myslel?

Reklama

Související témata: