Hlavní obsah

Měli jsme strach, jak děti návrat do Čech zvládnou, říká Theo Gebre Selassie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět let hrál v bundeslize za Brémy, před touto sezonou se Theodor Gebre Selassie vrátil do Liberce, kde před devíti lety slavil mistrovský titul. V aktuálním dílu podcastu Bodlo vypráví o návratu po dlouhé době v zahraničí, o plánované rozlučce v Německu, těžkém začátku v Liberci, dotýká se i českých rozhodčích a systému VAR. Povídá také o své nadaci Play a part a motivaci věnovat se charitě. Své lásce k seriálům, ale i Etiopii, odkud pochází jeho táta, i ožehavém problému rasismu.

Foto: Sport.cz

Bodlo

Článek

Na co si nejhůře po svém comebacku domů zvykal? „Na kvalitu potravin. Musím říct, že je to trochu jiné," přiznává 54násobný český reprezentant, jenž mimo jiné odebírá bio produkty ze spoluhráčovy farmy. „A čas od času na ochotu lidí, vstřícnost a reakce některých lidí. Jako by tady byli lidi trochu víc deprivovaní, což je však v této nelehké situaci pochopitelné," dodává.

Smlouvu v Liberci podepsal jen na rok s tím, že po sezoně si vyhodnotí, zda ji prodlouží či neukončí kariéru. „Můžu říct, že mě to baví a zdraví drží, což bude asi nejdůležitější faktor, podle kterého se budu rozhodovat," připouští.

A prozrazuje, čemu by se jednou jako fanoušek seriálů, filmu a hudby rád věnoval. „Nevylučuju, že po kariéře se o takové věci nebudu zajímat, ale záleží na příležitostech," usmívá se Gebre Selassie.

Přibližuje také svůj charitativní projekt Play a part. „Měl jsem pocit, že bych mohl vrátit něco společnosti či lidem, kteří nemají takové štěstí jako já. I když nejde jen o štěstí, hraje také roli. Jako syn lékaře a učitelky jsem necítil, že by můj přínos pro společnost byl v uvozovkách jen kopáním do balonu takový, že by mě úplně naplňoval," vysvětluje svou motivaci.

Reklama

Související témata: