Hlavní obsah

O reprezentaci bez střel a s velkou spoustou „ale". A také o vzpomínce na Nagano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová reprezentace si na Švédských hrách připsala dvě výhry a jednu tuze vysokou prohru s Finskem. Skončila třetí, a především zanechala dosti rozpačitý dojem se spoustou „ale". Je jasné, že kouč Kari Jalonen musí mít po turnaji k výkonu svých borců řadu výhrad. V čem tým nestačil, co ukázal směrem k mistrovství světa a jací hráči zaujali, rozebírají v dalším díle podcastu Za mantinelem reportéři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára.

Upoutávka na podcast Za mantinelem. Tentokrát o reprezentaci bez střel a také o vzpomínce na NaganoVideo: Sport.cz

 
Článek

Hokejový expert a spolupracovník Sport.cz Milan Antoš má ve své Břitvě jasno: „Kladu si otázku, jestli se fanoušci během tří zápasů Švédských her aspoň trošku pobavili. Zcela upřímně a popravdě – já tedy moc ne. V Malmö nebylo nic navíc, přestože někteří kluci bojovali o mistrovství světa. Byl to jen odehraný turnaj."

Shoduje se tak i s názorem reportérů Sport.cz, kteří v podcastu Za mantinelem upozorňují, že to z české strany nebyl příliš koukatelný hokej.

Dokazuje to také opětovně nízký počet střel v jednotlivých zápasech. „Hráči, kteří se učí Jalonenův systém, jako by se báli z něj vybočit. Ten systém ale není postavený na tom, že nesmíme střílet. Počet střel se z národního týmu vytratil a vyhráváme na dva góly. Těžíme z jedné věci, že nám chytají gólmani a předvádějí velmi jisté výkony podobně jako teď Aleš Stezka," říká šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

Reportéři ale poukazují, že nyní bude při tvoření týmu pro mistrovství světa klíčové, kdo a kdy bude k dispozici. V minulosti se mnohokrát stalo, že hráči, kteří do přípravného kempu naskočili brzy, měli oproti adeptům z řad finalistů evropských soutěží zjevnou výhodu. Měli zažitý systém, byli v lepší fyzické a často i psychické pohodě.

V podcastu ale redaktoři mluví i o výkonech juniorských reprezentací a oslavě naganského triumfu.

Reklama