Hlavní obsah

O triumfu na Cape Epic i šéfování světovému šampionovi. Hynek chce znovu podium

Zažil euforii z triumfu v jednom z nejtěžších bikových závodů světa. Kristian Hynek ovládl v roce 2014 Cape Epic. Letos se na start etapového závodu dvojic v Jihoafrické republice označovaného jako Tour de France horských kol postaví naposledy. V barvách vlastního týmu Canyon Northwave, jehož elitní dvojice Martin Stošek-Andreas Seewald má ambice na celkové prvenství. V podcastu Mixzóna na webu Sport.cz popisuje, co dělá z osmi dnů v sedle nejnáročnější závod planety, jak probíhaly námluvy s Petrem Vakočem a jak je složité získat do českého týmu zahraničního jezdce.

Upoutávka k podcastu Mixzóna

 
Článek

„Klíčový je způsob definice nejnáročnějšího závodu světa. Cape Epic dělá náročným prostředí, trasy, konkurence a intenzita závodění," vypočítává Kristian Hynek.

„Obsazení závodu z hlediska jmen je mimořádné," říká Hynek v připomínce faktu, že na startu jsou pravidelně i elitní borci ze světa silniční cyklistiky. „Obrovský je zájem médií. Ve světě se některé etapy vysílají živě. Zájem o závod je výjimečný," popisuje Hynek.

„A pak je tu trasa. Profilově možná nepatří mezi nejnáročnější. Ale závodění na Cape Epic je mimořádně intenzivní. K tomu mimořádná konkurence a obří stres," přemítá Hynek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kristian Hynek (@kristian_hynek)

Je samozřejmě výhodou, že každý tým se snaží složit nejsilnější možnou dvojici. „Jenže je potřeba si uvědomit, že rychlejší ve dvojici musí jet jen tak rychle, jak mu to dovolí slabší v týmu. To je prostě realita, protože jeden nemusí mít ideální formu, mohou přijít menší zdravotní trable, nebo jenom slabší den," krčí rameny Hynek.

V sestavě jeho formace je Němec Andreas Seewald, úřadující mistr světa a Evropy v maratonu. A po jeho boku pojede hvězda české maratonské scény Martin Stošek. „Cokoliv jiného, než stupně vítězů v konečném účtování bude zklamání," určuje Hynek, který pojede s Matoušem Ulmanem místo Petra Vakoče, jehož vyřadila zlomenina klíční kosti.

Reklama

Související témata: