Hlavní obsah

Ostrava krutá i zaslíbená. Zrodí se na ikonickém místě další velký český příběh?

Stejné kulisy, obměněné obsazení. V poutavém prostředí areálu v Dolních Vítkovicích se začne psát příběh nových českých ženských jedniček v plážovém volejbale Barbory Hermannové a Marie-Sáry Štochlové. Jaký bude? To ukážou až zápasy na turnaji Ostrava Beach Pro od 25. do 29. května, ale nejen o své zatím krátké společné historii obě hráčky promluvily ve svém prvním větším dvojrozhovoru v podcastu Mixzóna.

Marie-Sára Štochlová (vlevo) a Barbora Hermannová a jejich vzpomínky na Ostravu v podcastu Mixzóna.

 
Článek

Dlouho byla u populárního turnaje v kalendáři mezinárodní federace hvězdička, která značila nejisté konání. Finanční náležitosti se ale povedlo vyřešit a pod vysokými pecemi se bude hrát i letos.

„Oddychla jsem si,“ neskrývá Hermannová. Aby ne, z Ostravy pochází, známých v hledišti se při turnaji nemůže dopočítat. „Když se podívám do hlediště, vidím třeba svoji učitelku angličtiny, volejbalové kamarády, s nimiž jsem na kurtu vyrůstala, i celou rodinu,“ vypočítává.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bára Hermannová (@bara.hermannova)

A k tomu pestré vzpomínky, které sbírala po boku současné nastávající maminky Markéty Nausch Slukové. Na ostravském písku sehrály své poslední společné zápasy, i když to vloni před nešťastnou olympijskou anabází vůbec netušily.

Zažily i nečekaný výpadek ve skupině, ale všechno přebil triumf při prvním ročníku turnaje. „To bylo jedno z největších vítězství, jaké jsme s Markétou dosáhly,“ líčí Hermannová. „Teď si ale uděláme úplně nové vzpomínky s novým týmem,“ těší se.

Ani Štochlová v Ostravě nevynechala žádný ročník. Jen měla pokaždé jinou parťačku a jiné ambice než Hermannová se Slukovou. „Vzpomínám si, jak jsme s Mirkou Dunárovou hrály proti Lauře Ludwigové,“ vybavuje si střet s olympijskou vítězkou. „Samozřejmě jsme dostaly strašně na budku, ale byl to zážitek, pak jsme se i fotily,“ vzpomíná.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Beachvolejbalistky Marie-Sára Štochlová (vlevo) a Barbora Hermannová v podcastu Mixzóna.

Po boku Hermannové se ocitla na přelomu loňské a letošní sezony. Jako výrazný talent českého beachvolejbalu, ale i v nelehké roli nástupkyně Nausch Slukové, chcete-li „nové Maki“.

Štochlovou to ale nestresuje. „Jasně, je to mírný tlak. Ale já se vždy snažila vyšlapat svou cestu. A označení Nová Maki a Kiki jsme s Martinou Maixnerovou zaslechly, už když jsme kdysi vyhrály mistrovství Evropy do 18 let,“ vypráví v Mixzóně, kde také objasňuje původ originálních názvů svých instagramových účtů.

Ještě před cestou do Ostravy ale české jedničky čeká pro ně rovněž velmi důležitý turnaj v tureckém Kusadasi. Od čtvrtka budou hájit postavení zajištující jim účast na letošním mistrovství světa v Římě.

Reklama

Související témata: