Hlavní obsah

Šéf svazu Hadamczik v PŘÍKLEPU: Vyhověli jsme národu. Dres se státním znakem je krásný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po nominační tiskové konferenci ihned zamířil do studia Sport.cz. Šéf Českého hokeje Alois Hadamczik se v pořadu Příklep rozpovídal o nadcházejícím mistrovství světa v Praze a Ostravě, odlivu juniorů či o reprezentačních dresech. Národní tým totiž opět nastoupí se státním znakem na prsou. „Vyhověli jsme národu. Dres je krásný, vybrali jsme nejčistší varianty,“ chválil Hadamczik v pořadu Sportu.cz.

Živě: Příklep s Aloisem HadamczikemVideo: Sport.cz

 
Článek

Od roku 2018 hrála česká reprezentace s dresy, na jejichž prsou se vyskytovalo logo svazu. To se pro letošní sezonu změní, státní znak se vrací. „Když jsme dělali anketu, devadesát procent lidí žádalo znak,“ vysvětlil Hadamczik ve studiu Sportu.cz. „Navíc jsme to slíbili a sliby se mají plnit. Dres je krásný, vybrali jsme nejčistší varianty,“ těšilo šéfa Českého hokeje.

Hadamczik také potvrdil, že svaz už má k dispozici také třetí modrou sadu. Jedná se o retro variantu. Věří, že národní tým v ní nastoupí k alespoň jednomu utkání Českých hokejových her v Brně. Musí ale ještě přesvědčit sponzory, protože na retro variantě se nenacházejí jejich reklamy.

Řeč přišla také na hokejovou Síň slávy. Ta se z pražské Harfy přesune na Nekázanku. „Na stole byla varianta, že z Harfy musíme zmizet co nejrychleji. Sháněl jsem prostory, byl jsem na deseti místech. Jednou ve sklepě, jednou nahoře,“ popisoval šéf Českého hokeje, jak sháněl místo pro novou Síň slávy.

Hadamczik se zastavil také u 58 milionů, které svaz poskytne klubům z extraligy a první i druhé ligy za propagaci mistrovství světa. Kvůli tomuto kroku ho v minulosti natřel bývalý hokejista a nyní expert Jakub Koreis, jenž Hadamczika přirovnal k Babišovi.

„Používá média, aby si vyřizoval osobní invektivy. Mně to nevadí, neubližuje mi tím. Je arogantní a nepravdivý. Ať si píše, co chce,“ kontroval Hadamczik.

V Příklepu přišla řeč také na herní styl Radima Rulíka či přítomnost Tomáše Plekance na střídačce národního týmu. Hadamczik hovořil také o tématu, který ho dlouho trápí, a to je odliv juniorů do zahraničí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.