Hlavní obsah

Rozhodčí vůbec neřeší postavení hokejek, rozčiluje se Plekanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hokejové extralize patří na vhazování k úplné špičce. Tomáš Plekanec v minulých dvou sezonách vyhrál suverénně nejvíce buly v celé soutěži s úspěšností přes 56 procent. Čtyřicetiletý kladenský centr využívá především své zkušenosti. „V mládeži jsem přitom vhazování vůbec neuměl. Do juniorů nebo dorostu jsem hrál pravé křídlo,“ vykládá v pořadu Příklep na Sport.cz.

Specialista na vhazování Tomáš Plekanec. Příspěvek z pořadu Příklep na Sport.czVideo: Sport.cz

 
Článek

Z kladenského odchovance se ovšem stal centr světových kvalit, který odehrál 1001 duelů v nejslavnější lize planety. „V Kanadě se buly trénuje mnohem víc než u nás. V NHL se na ně klade velký důraz. Pomáhají mi zkušenosti a odehrané zápasy,“ poodkrýval Plekanec.

Ke špičce na vhazování patří i v extralize. Loni ovládl 841 buly, předloni dokonce 949 vhazování. Dlouhé roky si však stěžoval na přístup rozhodčích ke vhození puku.

„Když je puk vhozený na led, nemůže přece rozhodčí ještě zapískat, že někdo stál na buly špatně,“ namítal zkušený útočník.

Přes léto však proběhl mítink se sudími i samotnými hráči. „Je to mnohem lepší. S Vláďou Pešinou (šéfem komise rozhodčích) jsem o vhazování mluvil dost,“ ocenil Plekanec. Jedna věc mu však stále vadí. „Překvapilo mě, že rozhodčí vůbec neřeší postavení hokejek, které je hrozně důležité. Pořád je to taková šedá zóna,“ mínil.

Na ledě je známý tím, že umí být pro soupeře nepříjemný. A kvůli vhazování se občas pustí do debaty se sudími. „Při buly je občas tyátr, řvou na vás lidi. Já vím, že mám pravdu, rozhodčí to po zápase uzná, pak mi další den volají lidi, že jsem měl pravdu. Ale zápas už se nevrátí,“ poznamenal Plekanec a souhlasil i redaktor Sport.cz Jan Škvor.

Příklep s Tomášem PlekancemVideo: Sport.cz

„Tohle by mě ještě víc naštvalo. Jasný, chyba se stane, ale co z omluvy máš. Akorát tě to utvrdí v tom, že jsi měl pravdu,“ podotkl hokejový expert.

Reklama