Hlavní obsah

Pastrňák, Krejčí, Zacha, to je fantazie! Největší favorit na Stanley Cup, míní expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poklony a uznání. Na český útok v barvách Bostonu se valí chvála. Nejvíce září David Pastrňák, to je bez debaty jedna z největších hvězd nejslavnější ligy světa, ale experti zírají i na výkony Davida Krejčího i Pavla Zachy. „Měl jsem z nich dobrý pocit, jak hrají chytře. Jak do toho Pavel Zacha krásně zapadl," smeká v pořadu Příklep na Sport.cz před českým triem v barvách Bruins redaktor Práva Marek Burkert. Ten si nedávno viděl umění českých hokejistů na vlastní oči, protože vyrazil do zámoří.

Boston jako největší favorit na Stanley Cup? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Možná se nečekalo, že českou ofenzivní mozaiku ideálně doplní Pavel Zacha. „Neuvěřitelně dobře napadá, vytváří šance pro ostatní, a zároveň hráči, jako Krejčí a Pastrňák vytvoří šance pro něj. A on je proměňuje," chválí spolupráci krajanů novinář.

V předchozím působišti v New Jersey se stále čekalo, že Zacha začne zářit, jenže herní systém téhle organizace mu nejspíš neseděl. Po přesídlení do Bostonu všichni zírají s otevřenou pusou, jak Zacha válí. „To, co bylo potlačeno v New Jersey, se tady dostává do popředí. Vždycky se říkalo, že má výbornou střelu, ale málo ji používá. A tady si najednou troufne. Obhodí si beka a vypálí do horního růžku," připomíná Burkert nedávný parádní zásah proti Torontu. „Z toho jsem měl fakt dobrý pocit."

Český útok baví NHL. Padne Jágrův rekord? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Moderátor Příklepu Honza Homolka, šéfkomentátor O2 TV, hned vyzvídal, zda je tedy nyní Boston s rozjetými českými esy největším kandidátem na zisk Stanley Cupu. „Podle toho, jak teď hraje, tak ano," pálí na první dobrou novinář.

Příklep s útočníkem Detroitu Dominikem KubalíkemVideo: Sport.cz

Nikdo však nepochybuje o tom, že aspirantů na ceněnou trofej bude více. „Rýsují se další kandidáti. Třeba Carolina," myslí si Burkert. A moderátor souhlasí s tím, že tým Hurricanes je zatím nenápadný, ale kvalitu má. „Dokáže chytnout slinu v pravý čas. Mají hráče, kteří už v play off něco zažili. Pokud jim to sedne, mohla by být Carolina favoritem Východní konference," dodává novinář.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep se můžete podívat ve videu.

Reklama