Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Pardubicím začíná sezona. Sparta s Třincem je padesát na padesát, říká Jelínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věnuje se přípravě českých sportovců, v minulosti ale patřil mezi úspěšné hokejové trenéry. Marian Jelínek stál společně s Františkem Výborným na střídačce u posledního titulu Sparty v roce 2007. Ani letošní play off si nenechává ujít. V pořadu Příklep na Sport.cz se rozpovídal mimo jiné o mentálních aspektech hokejové kabiny a také o tom, proč se mu líbí přístup Pardubic.

Příklep s Marianem JelínkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Pardubice vstupovaly do play off jako vítěz základní části a po dvou úspěšných sériích nyní čekají na svého finálového soupeře. Ten vzejde z duelu Sparty s Třincem. „Je dobře, že Pardubice zvedly rukavici a řekly: Ano, my jsme favorit. Nesmí to přejít v určitou aroganci, ale já z nich vnímám pokoru i sílu,“ ocenil Jelínek přístup Dynama k play off.

Šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr připomněl, že je zvědav, jak si Východočeši poradí s krizovým momentem, kdy by například prohrávali v sérii. „Až tam by se ukázalo, jestli jsou Pardubice dostatečně poučeny předchozím rokem,“ připomněl Kézr vypadnutí v semifinále proti Třinci. Podle Jelínka ale Dynamo některými prekérními situacemi prošlo. Třeba když v prvním čtvrtfinálovém zápasu prohrávalo doma s Hradcem Králové 0:2.

„Na druhou stranu přítěž toho, že jste favorit, je v prvních dvou kolech. Pardubice už jsou ve finále. Problém je vypadnout ve čtvrtfinále nebo semifinále, teď už to tak necítím. Nemyslím si, že by je nějaká krizová situace měla zlomit. Ve finále už ji musím očekávat. To nejdůležitější mám za sebou. Teď jsou ve finále a začíná pro ně soutěž,“ tvrdí Jelínek.

Ať už se druhým finalistou stane Sparta, či Třinec, bude se jednat o týmy, které mají ambici zcela totožnou jako Dynamo. Oceláři v úterý zvládli na ledě Sparty vyhrát a sérii tak vrátili na východ republiky, kde se bude hrát ve čtvrtek šestý duel. „Zajímají mě zápasy, kde už jde o něco. Baví mě emoce na střídačce. Těším se na to,“ řekl k vrcholu semifinále Jelínek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, neuznaný gól domácího Moravčíka Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Teď se ale určitě mění nastavení hlavy. Sparta očekávala, že jeden z posledních dvou zápasů zvládne. Devadesát procent lidí v hale v úterý očekávalo konec. Je to série, jak má být,“ chválil Jelínek.

On sám je přitom podepsán pod posledním titulem Sparty z roku 2007. I na to přišla řeč, dalšími tématy ale byly také rozevírající se nůžky mezi movitějšími celky a zbylými extraligovými týmy, úspěšná sezona Litvínova či to, zda by se Jelínek ještě rád vrátil na hokejovou střídačku.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

Související témata: