Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Senzace je na spadnutí! Kanadu nebo Američanky brzy porazíme, věří kouč

Obrovský úspěch českého hokeje. A opakovaný. Ženskému týmu cinkl na mistrovství světa podruhé v řadě. bronz, když první dvě příčky obsadily zámořské celky USA a Kanady. Tyto dvě reprezentace mají historicky zlato a stříbro pomalu předplacené. „Doba, kdy Kanadu nebo Američanky porazíme přijde brzy," věří v pořadu Příklep Jakub Peslar, asistent trenérky Carly MacLeodové u ženské reprezentace. Zároveň funguje jako hokejový analytik a skills kouč. „Tým za ní jde. Holky by pro ni sežraly puk. Tohle trenér sám od sebe nevynutí," vidí přítomnost kanadské expertky na české střídačce jako zásadní Martin Kézr, šéfredaktor Sport.cz. Nešlo tedy o náhodu a ženská reprezentace si užívá doby bronzové.

Příklep s Jakubem Peslarem, asistentem kouče ženské hokejové reprezentace, analytikem a Video: Sport.cz

 
Článek

Češky dosáhly na třetí příčku podruhé v řadě a jasně se etablovaly hned za elitní duo. Moderátor pořadu Honza Homolka z O2 TV rozčísne atmosféru vtipnou hláškou, jaká je škoda, že se nehraje mistrovství Evropy, protože by z toho bylo dvakrát za sebou první místo. „To by bylo moc hezký. I bronzová medaile je krásná a ta cesta k ní ještě krásnější," přitaká Peslar.

Ale ani vítězství v bitvách s dominantním duem nevidí jako nesplnitelný úkol. Rozdíl mezi Amerikou a Evropou se zmenšuje. „Důkazem bylo čtvrtfinále, kdy Kanada přešla až v prodloužení přes Švédsko a naše zápasy s Kanadou a USA ve skupině. Kanadu jsme dlouho drželi na uzdě, i když byla kvalitnější a přehrávala nás. Proti Američankám nám tam bohužel spadlo skoro všechno a my jsme nedokázali využít své příležitosti," míní Peslar a dodává, že doby, kdy USA či Kanada podlehne české reprezentaci se dožijeme.

Hokejistky vyrůstají v klučičích týmech. Je to správně? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

I Martin Kézr je přesvědčený o tom, že Češky nastoupily na správnou cestu. „Jestli si někdo myslel, že loňské medailové umístění z Dánska byla náhoda, tak letos došly Češky za bronzem úplně stejnou cestou přes Finky a Švýcarky. Na třetím místě jsou právem," nepochybuje. „Potřebujeme co nejvíce zápasů s Kanadou či USA, abychom byli lepší. A pořád se nám daří jít výkonnostně výš a výš," doplňuje Peslar.

Dočkáme se dalších medailí? Hokejisté i hokejistky mají před sebou světové šampionáty. Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Hokejový expert je u ženské reprezentace od roku 2020. Před zápasy se zámořskými rivalkami vnímal negativní reakce od fanoušků, kteří měli obavu, aby Češky nedostaly nařezáno. Přímo v týmu se ale nic podobného neobjevilo. „Bylo to a je o nastavení hlavy. Jdeme to těch utkání udělat maximum a třeba i vyhrát. Stejné nastavení hlavy bylo i teď na mistrovství světa," prozrazuje trenér.

V pořadu Příklep s asistentem kouče ženské hokejové reprezentace, přišla řeč i na finále hokejové extraligy mezi Třincem a Hradcem Králové, stejně jako na univerzitní hokej. Peslar také prozradil, že má z pozice trenéra ty nejvyšší ambice. „Mířím vysoko. Jako dítě jsem měl sen, že si jednou zahraju v NHL a ani jako trenéra mě to nepustlo. Jednou bych si to chtěl zkusit i tam."

Reklama

Související témata: