Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro Plzeň! Záložník to dostal po Spartě sežrat, kritika ho semlela, teď už znovu září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrá zpráva pro Viktorii Plzeň. Pavel Šulc je zpátky a bude zářit v dresu Viktorie Plzeň. Mladý kopáč se blýskl hattrickem na půdě Dynama České Budějovice a ukázal, že po hostování v Jablonci se do západočeského klubu vrátil jiný „Šulcík". Mladého hráče před časem srazily zahozené šance v duelu na Letné, kde mohl složit Spartu na lopatky, Šulc psychicky situaci neunesl a šel se rozehrát ke konkurenci. „Měl těžší období, kdy ho semlela kritika. Jako hráče se mi ale vždycky líbil," říká bývalý záložník Sparty Martin Frýdek v pořadu Přímák směrem k hvězdičce Viktorie Plzeň.

Proměna plzeňského Pavla Šulce a jeho hattrick. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Kdo před lety zápas Plzně na Letné viděl, nejspíš si vybaví tutovky, které Pavel Šulc v utkání měl. „Mohl rozhodnout, šance měl opakovaně. U té druhé už bylo vidět, jak si nevěří a nesmyslně přihrává. Sebevědomí hráče šlo poté hodně dolů," myslí si Frýdek. Ten se dobře zná s tehdejším koučem Viktorie Michalem Bílkem. Ten hráče určitě neodepsal. „Promluvil s nám, určitě. ale psychika hráče byla špatná," dodává.

A tak se Šulc rozhodl udělat možná klíčový krok kariéry. Z Plzně v tichosti zmizel na hostování do Jablonce, kde jako trenér působil David Horejš, pod nímž hrál dříve v Dynamu České Budějovice. Začal nastupovat pravidelně a herně prožíval povedené období. „Byl to výborný tah, tam nastupoval pravidelně, vykopal se," chválí Frýdek.

Přímák s fotbalovým vicemistrem Evropy 1996 Martinem FrýdkemVideo: Sport.cz

A teď v nové sezoně Fortuna ligy dostal šikovný fotbalista další šanci v Plzni. Proměna je viditelná, chvíle, kdy to ve Viktorii „sežrat" za zpackaný zápas na Spartě jsou minulostí. „Sebevědomý Pavel Šulc je zpátky," míní Frýdek. Formu Šulc potvrdil hattrickem na hřišti Dynama, kdy se dokonce jednou trefil i hlavou.

Reklama