Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Recept na Kodaň! experti mají jasno. Spartu může posunout dál velká zbraň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letná je v pozoru! Fotbalová Sparta nastoupí už v úterý večer k odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti dánské Kodani. Povede se lídrovi Fortuna ligy dál žít svůj sen o účasti v základní skupině nejprestižnější evropské klubové soutěže? První duel v Dánsku skončil 0:0. „Ani doma nebude chtít Sparta dostat gól. Cesta k postupu vede přes pevnou defenzivu, ale i aktivní pojetí, Sparta nesmí ustoupit od aktivního stylu hry," míní Jiří Lizec, fotbalový expert Sport.cz v pořadu Přímák „Čekám podobný obrázek jako v Kodani. Bude to taktická bitva, rozhodnout mohou standardky, těmi si Sparta pomohla i v Jablonci," tuší Martin Frýdek, legendární záložník Letenských.

Přímák s fotbalovým vicemistrem Evropy 1996 Martinem FrýdkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Frýdek neskrývá nadšení z toho, jak Sparta zvládla v Kodani první poločas. Byla aktivní, měla šance. „Kdyby dala gól, bylo by to super. Ale ve druhé půli Kodaň ukázala, že je výborná. Spartě skvěle zachytal gólman, byl perfektní," vrací se k prvnímu duelu na půdě dánského klubu vicemistr Evropy z roku 1996.

Gólman Vindahl si dobrým výkonem řekl jasně o místo jedničky. „Ale šance pro Vojtu Vorla, který nezklamal, by měla ještě v lize přijít. Zápasů bude hodně," míní novinář Lizec.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

Sparta se na odvetu naladila výhrou 5:1 v Jablonci, kdy odehrála s řadou náhradníků poločas snů (5:0), Kodaň se naopak protrápila k těsné výhře 2:1 v poslední minutě. „Oba týmy vyhrály, Sparta v suchým triku, Kodaň s klikou, ale výhodu, že by se někdo lépe naladil na odvetu, nevidím," říká Frýdek.

Oba experti ve studiu Sport.cz se shodnou, že pozitivem byl určitě výkon sparťanských náhradníků, kteří dostali šanci v Jablonci. „To je perfektní zpráva, a nejen pro kluky, co dostali v Jablonci šanci. Ukázalo se, že dokážou na soupeře vletět a rvou se o svou šanci, takže budou na Spartě všichni šlapat naplno," tvrdí Frýdek s Lizcem.

V pořadu Přímák se pochopitelně řešily i odvety Slavie a Plzně v evropských pohárech. Pro oba české týmy by měl být čtvrteční zápas jen formalitou, kdy by měly potvrdit postup. „Slavia by neměla mít problém, Dnipro bylo kvalitou jinde a také Gzira, která je soupeřem Plzně, byla slaboučká," nebojí se pasovat Slavii i Plzeň do role jasných favoritů Lizec. Experti rovněž rozebírali, co bude se sparťanskými mladíky Karabcem, Daňkem či Ševčíkem, stejně oba hosté ve studiu prozradili, kdo se jim zatím ve Fortuna lize líbí a kdo je během čtyř kol zklamal. Co všechno zaznělo v pořadu Přímák se můžete podívat ve videu.

Reklama