Hlavní obsah

PŘÍMÁK EXTRA: Předčasný úprk z hlediště na MS? Žádné překvapení, líčí novinář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní góly, zahozené šance i momenty, kdy rozhoduje o situacích systém VAR a OVAR. Fotbalové MS v Kataru je v plném proudu. O největší překvapení šampionátu se nejspíše zatím postarali domácí fanoušci. Dlouho před koncem úvodního zápasu katarské reprezentace totiž zůstala řada míst v hledišti prázdná. „Fandové mají rádi fotbal, ale když se jim něco nelíbí, reagují takhle, prostě odejdou," uvádí v pořadu Přímák EXTRA Robert Neumann, redaktor Práva a Sport.cz přímo z dějiště. Bývalý reprezentační kouč Karel Jarolím, který byl hostem přímo ve studiu, přidává vlastní zkušenost s angažmá v arabském světě. „Zažil jsem, že fanoušky sváželi na zápas a dostávali i gáži," konstatuje.

Hostem pořadu Přímák Extra byl bývalý trenér reprezentace Karel JarolímVideo: Sport.cz

 
Článek

Bývalý reprezentační kouč má zkušenosti s působením v arabském světě. Dobře ví, jak to funguje. Tvrdí, že když se vám členové vedení nedívají při jednáních přímo do očí, tak je zle a brzy se kouč nejspíše dozví nepříjemné novinky. „Někdy to bývá velmi rychlé," usměje se známý kouč.

Momentálně je sice bez angažmá, nemuselo to ale tak být. Nedávno směrem k Jarolímovi svištělo trenérské laso z Egypta, kouč si vše ale rozmyslel. „Kdybych kývl, asi jsem teď angažmá mohl mít," tvrdí s tím, že už v kariéře něco prožil a nyní si chce trochu užívat. Nicméně nad každou nabídkou, kterou by dostal, se pochopitelně zamyslí. Momentálně se může soustředit na světový šampionát a probírat vše se svými syny Davidem a Lukášem, kteří jsou také trenéry.

A co Jarolím říkal na chování katarských příznivců? "Reakce mě překvapila. Mužstvo si zasloužilo, aby ho fandové povzbudili a tým se pokusil zlepšit výkon. Možná se to někomu nelíbilo, ale takhle odejít, to byla neúcta," míní Jarolím.

Těžko soudit, zda si vůbec příznivci v pořadatelské zemi uvědomili, jakým svátkem zahajovací utkání šampionátu bývá. "Asi to berou a chápou trochu jinak," shodují se experti. Redaktor Práva Mls pak tvrdí, že v Kataru je fotbal lákadlem více, když si jej mohou fandové vychutnat u televizní obrazovky. "Láká je to víc než být na stadionu, říkal mi o tom trenér Ivan Hašek," prozrazuje Mls.

Řeč ve studiu Sport.cz přišla i na největší favority mistrovství. Mluvilo se o Brazílii, Argentině, či třeba Nizozemsku i Belgii. „Holandsko by se herně zvednout ještě mělo, ale jako velkého favorita ho nevidím," říká Jarolím. „O Belgii se pořád mluvilo s tím, jak skvělou generaci fotbalistů má. Na velké vítězství ale pořád čeká. Tohle je myslím její poslední šance," domnívá se Martin Mls v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz.

Reklama