Hlavní obsah

Gzira je slaboučká, ale strašák pro Plzeň tady pořád je, varuje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápení z úvodu sezony je pryč. Fotbalová Plzeň se rozjela. Ve třetím předkole Konferenční ligy nasypala maltské Gziře čtyři góly, ve Fortuna lize v Českých Budějovicích přidala ještě o branku víc. „Ještě bych úplně nejásal. Při vší úctě Gzira je hodně slaboučká, v Plzni mohla dostat klidně devět gólů. Nikdo nepochybuje o postupu Viktorky. Ale strašák, že se nemusí dostat do Evropy tady pořád je," varuje Západočechy Jiří Lizec, expert Sport.cz v pořadu Přímák.

Plzeň před odvetou Konferenční ligy. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Ten obrázek praští do očí. V úvodu Fortuna ligy Plzeň tápala, v souhře vše drhlo a hráči působili podrážděně. Stačilo zvládnout dramatickou odvetu druhého předkola Konferenční ligy v Kosovu a Viktoria od té chvíle jen vyhrává.

„Změna je vidět. Vidím ji v nasazení některých hráčů, rozvázaly se ruce Pavlu Buchovi, výborně hraje Pavel Šulc. A zezadu skvěle doplňují Lukáše Hejdu Dweh s Hranáčem," vysledoval novinář Lizec.

Sestřih zápasu 3. předkola Konferenční ligy Plzeň - GziraVideo: O2 TV Sport

Na druhou stranu také vidí, že Gzira a ani následně ve Fortuna lize České Budějovice tým vedený koučem Miroslavem Koubkem pořádně neprověřily. „Co se týče obranné fáze, tak to byla v podání Dynama jedna velká tragédie. Plzni to poslední soupeři hodně ulehčili. Na druhou stranu vynikly individuální výkony Buchy či Šulce," všíml si expert.

Přímák s fotbalovým vicemistrem Evropy 1996 Martinem FrýdkemVideo: Sport.cz

Všem je jasné, že k lepšímu se z pohledu Plzně úvod sezony zlomil zvládnutou koncovkou na půdě kosovského týmu Drita.. „Plzeň se vyhnula průšvihu, že by nehrála evropský pohár," potvrdil Lizec, proč se Viktorii ulevilo. Do cíle v podobě postupu do základní skupiny Konferenční ligy ale tým ještě nedorazil.

„Nikdo nepochybuje o tom, že přes Gziru Plzeňští přejdou. Ale poslední předkolo může být složité. Zvláště kdyby Viktorii čekala cesta do Kazachstánu, jestli to tak dopadne. Pak tam ten strašák neúčasti v pohárově Evropě pořád je," dodává Lizec.

Reklama