Hlavní obsah

Nezkušená Sparta a titulový mečbol: O Kuchtu s Krejčím nemám strach, jinak je to úkol pro psychologa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden bod a titul bude doma. Fotbalová Sparta má na splnění úkolu, který ji přivede do mistrovského cíle hned dva pokusy. Bývalý trenér Letenských Zdeněk Ščasný v pořadu Přímák řekl, že Pražané budou slavit hned v úterý večer na půdě Slovácka. Nic na tom nemění, že tým Briana Priskeho v posledních kolech herně nezáří. „Je třeba nastavit hráčům hlavu, je to úkol spíš pro psychologa. Je třeba vidět, že hráči nemají s bitvami o titul zkušenosti," myslí si bývalý sportovní ředitel pražského klubu.

Fotbalová Sparta a poslední krok na cestě za titulem. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Spartě sezona dlouho nevycházela podle představ, jakmile ji ale experti z boje o titul odepsali, družina v rudých dresech se rozjela a začala při klopýtání soupeřů odmazávat manko na Slavii s Plzní. A nakonec má dvě kola před koncem nadstavby mistrovský mečbol, i když herně nezáří a bodové zisk urve tým spíš silou vůle. „Určitě je za tím vším psychika, Spartě se také už před nadstavbou tolik nedařilo a přidaly se zdravotní problémy, tohle je výsledek," nabízí příčinu herního poklesu formy Letenských Ščasný.

Zkušený funkcionář je přesvědčený o tom, že se na výkonech Sparty podepisuje i fakt, že fotbalisté v rudých dresech nemají zkušenosti s bitvami o titul, kdy se tlak na výsledky stupňuje s blížícím se koncem sezony. „O titul víceméně ti kluci nehráli. Zkušených hráčů je tam málo, to všechno hraje také velkou roli," míní.

Fotbalový pořad PŘÍMÁK. Hosty ve studiu byli Zdeněk Ščasný a redaktor Jiří LizecVideo: Sport.cz

Za klíčové považuje Ščasný to, že Sparta v nadstavbě zvládla dovést do vítězného konce derby se Slavií. „V klubu zavládla euforie, ale pak na hráče dolehla povinnost uhrát potřebný počet bodů. Není jednoduché nastavit hlavu hráčů. O Kuchtu s Krejčím strach nemáme, ti tenhle problém nemají, ale na hřišti nejsou sami. Takže je to úkol nejen pro Priskeho, ale také pro psychologa," dodává Ščasný.

Reklama