Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Omluvenky v národním týmu? Bývalý reprezentant má jasno, proč Čechům chybí nejvíc hráčů

Fotbalová reprezentace si poprvé zahraje elitní skupinu Ligy národů, kde se postupně střetne se Švýcarskem, Portugalskem a Španělskem. Stejně jako v kvalifikaci o MS se však musí obejít bez elitního kanonýra Patrika Schicka a dalších hráčů. Proč český tým může z marodů poskládat klidně celou jedenáctku, zatímco soupeři budou víceméně v plné síle? „Asi se jejich hráči o sebe lépe starají,“ hledá vysvětlení bývalý reprezentační bek Pavel Mareš ve fotbalovém pořadu PŘÍMÁK na Sport.cz. Ten si můžete poslechnout i jako podcast.

PŘÍMÁK s hostem Pavlem Marešem ve fotbalovém studiu Sport.cz.Video: Sport.cz

 
Článek

Někdejší obránce Sparty nebo ruského Zenitu Petrohrad rozebíral nominaci národního týmu. Rozebíral třeba to, zda reprezentační kouč pomůže Alexi Královi tím, když jej pošle na trávník v utkáních se Španělskem nebo Portugalskem.

Řeč přišla pochopitelně i na tradiční letní téma - přestupy. Na spadnutí je odchod Adama Hložka ze Sparty do Bayeru Leverkusen. Tam by se mladík z Letné měl potkat s reprezentačním spoluhráčem Patrikem Schickem. Mareš také přidává osobní zkušenost svého syna s největším talentem českého výběru.

Bývalý reprezentant podrobil rozboru i další důležité změny v českých klubech. Zejména Sparta v posledních dnech zaujala jmenováním nového trenéra z Dánska i ohlášenou posilou v podobě Jana Mejdra. Jak si podle Mareše vedou během léta Slavia a mistrovská Plzeň. Vše se dozvíte v Přímáku na Sport.cz.

Reklama