Hlavní obsah

Preciado šel do skluzu zbytečně, penalta to byla, říká ikona Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V základní sestavě Sparty se v nedělním derby se Slavií (1:1) možná překvapivě objevila čerstvá posila, Ekvádorec Preciado. V úvodu zápasu pravý obránce ostře fauloval, za což vyfasoval žlutou kartu. Poté mu sudí prominul vzteklé odhození balonu, nenapomenul ho ani za penaltový faul. „Jít takhle do souboje, když už měl žlutou kartu, bylo zbytečné,“ říká legenda Sparty, bývalý útočník Horst Siegl v pořadu Přímák na Sport.cz.

Preciado a jeho přínos. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Podle Siegla byl Preciadův zákrok ve vlastní šestnáctce ohodnocen penaltou správně. „Penalta byla, musím být objektivní. Byl za hráčem a šel do skluzu, což bylo naprosto zbytečné. Správně byly posouzeny obě penalty. Komise rozhodčích bude mít, počítám, stejný názor,“ podotýká Siegl. (Komise rozhodčích obě penaltová rozhodnutí sudího Ladislava Szikszaye posvětila pozn. red.)

Preciado měl však už v tu dobu žlutou kartu za ostrý faul na Lukáše Provoda. Neměla následovat druhá žlutá a následně karta červená? „Mohla být, šlo o zákrok zezadu. Je také otázka jeho faulu z úvodu zápasu, jestli neměla být rovnou automaticky červená,“ uvádí letenská ikona. (Podle Komise rozhodčích měl sudí Preciada za zákrok na Lukáše Provoda vyloučit pozn. red.)

Přímák s Hostem SieglemVideo: Sport.cz

Nové posile Sparty posílá Siegl varování. „Preciado je horká hlava. Když do toho bude chodit takhle dál, bude to velký risk. Vyřadí se z dalších zápasů, jeho renomé může jít dolů. Oslabí ale především Spartu. Realizační tým s ním musí pracovat,“ podotýká Siegl.

Reklama