Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Kam se hrabe Kane! Čvančara je TOP přestup, Německo je v pozoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam se hrabe Harry Kane v Bayernu. Už před příchodem Tomáše Čvančary do Borussie Mönchengladbach se sparťanskému útočníkovi dávaly šance, že mu bundesligové angažmá sedne. Realita předčila očekávání. Dva vstřelené góly, z toho druhý v 7. minutě nastavení z penalty, to zní jako sen. „Jednoznačně je to s příchodem Kanea jeden z TOP přestupů bundesligy. Sportovní ředitel Borussie je z Tomáše nadšený," říká v pořadu Přímák trenér František Straka, jenž v minulosti za Gladbach hrál. „Chce to odvahu a sebevědomí vzít si v nastavení penaltu, když je v klubu měsíc i s cestou," dodává redaktor Sport.cz Robert Neumann.

Přímák s fotbalovým trenérem Františkem StrakouVideo: Sport.cz

 
Článek

Když v pořadu Přímák přišla řeč na německou nejvyšší soutěž a start Tomáše Čvančary, rozzářil se známý milovník bundesligy Straka jako sluníčko. „Tomášovi dávám palec nahoru, sportovní ředitel je z něj nadšený, jak se v klubu adaptoval. Dávat góly v přípravě je jedna věc, ale potvrdit to v soutěži, to zaslouží respekt," vykládá nadšeně bývalý reprezentant a účastník MS 1990 v Itálii.

Pozorně Čvančarův debut sledoval i proto, že má k Borussii vřelý vztah. „Pogratuloval jsem mu a poslal i video, aby věděl, co se děje a co se o Tomášovi říká. Sportovní ředitel klubu byl nadšený, přesně tohle prý potřebovali. Tomáš chodí do míst, kde to bolí. Ukazuje sebevědomí, je to mistr ligy a angažmá v Německu ho posune zase dál," míní Straka.

Odvaha a důvěra v sebe sama Čvančarovi rozhodně nechybí, když si v nastavení po odpískání penalty vzal míč a s plnou parádou proměnil pokutový kop. „Němci mají rádi osobnosti," rozzáří se Straka z počínání českého útočníka. „Proč by se měl chovat jinak, když je takový jeho naturel. Proste si věřil a zvládl to," dodává český trenér s tím, že v současnosti je Čvančara pro něj útočníkem číslo jedna i pro národní tým.

Česká hvězda úvodního kola bundesligy zastnila i příchod Harryho Kanea do Bayernu. I ten se v německé lize prosadil, když dal jednu z branek do sítě Brém. „Je to jeden z nejlepších šutérů na světě. Otázkou je, zda opravdu stál za tolik peněz," naráží Straka na to, že je z třicetiletého Kanea nejdražší hráč v historii bundesligy, když za něj Bayern zaplatil 2,4 miliardy korun. Kouč naznačuje, že Borussia udělala s Čvančarou možná zajímavější obchod. „. Tomáš ukázal, že na to v bundeslize má a může udělat velkou kariéru," doplňuje novinář Neumann.

Ve studiu Sport.cz se rovněž debatovalo o zápasech Sparty, Slavie a Plzně a to nejen v lize. Jaké má trio českých celků šance při pokračování v pohárové Evropě.

Proměna plzeňského Pavla Šulce a jeho hattrick. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Nejtěžšího soupeře má podle expertů pražská Sparta, výhodu má podle nich Slavia, když bude čelit dalšímu soupeři z Ukrajiny. A i přes náročné cestování by postup neměl uniknout ani Viktorii Plzeň, v jejímž dresu se výjimečně daří duu Bucha - Šulc.

Reklama