Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Koubek je pro mě kouzelný dědeček! Limberský o kouči Plzně i vztahu ke Spartě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miroslav Koubek v. Jindřich Trpišovský 6:2. Nikdo jiný nemá s koučem Slavie lepší vzájemnou bilanci než trenér Plzně. Vyhlášený stratég ji vylepšil nedělním vítězstvím v Doosan Aréně, který Viktorii vystřelil reprezentační záložník Pavel Šulc. „Tohle už není náhoda, klobouk dolů. Pro mě je pan Koubek kouzelný dědeček, který vždycky něco vykouzlí,“ říká plzeňská ikona David Limberský ve fotbalovém pořadu Přímák na serveru Sport.cz.

Přímák s Davidem LimberskýmVideo: Sport.cz

 
Článek

Západočeši nad Slavií triumfovali podruhé v sezoně. A i v neděli se na tom podílela perfektně střižená taktika, kterou Koubek a jeho asistenti zvolili. „Trenér Koubek je taktik a stratég par excellence. Šije taktické plány na míru, uzpůsobí ji každému soupeři. Navíc je i skvělý motivátor, dokáže před zápasem mužstvo nabudit,“ podotýká Limberský, který pod Koubkem prožil mistrovskou sezonu 2014/2015.

Když Viktoria před rokem oznámila, že tým od léta převezme Koubek, experti i fanoušci tento krok nových majitelů klubu a generálního manažera Adolfa Šádka zpochybňovali. Sám Koubek o sobě prohlašoval, že je překlenovacím trenérem. Teď by bylo obrovské překvapení, kdyby nedostal nový kontrakt.

„Tohle bude hodně o trenérovi, jestli bude mít dál chuť. Očividně ji ale má. Po vítězných zápasech, kdy ho vyvolává kotel, se rozeběhne až od lavičky. Je vidět, že i díky výsledkům je pozitivně naladěný, má spoustu energie,“ uvádí Limberský, nynější sportovní manažer třetiligových Domažlic.

Dvaasedmdesátiletý kouč se v posledních letech s úsměvem netají, že pokračování trenérské kariéry se nesetkává se stoprocentním pochopením jeho manželky. „Myslím, že paní Koubková bude naopak ráda, když bude dál trénovat. Mít ho doma sedm dnů v týdnu je náročné,“ směje se Limberský.

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama