Hlavní obsah

Kat Slavie Šulc: Trenér mi řekl, ať nekoukám na tabulku střelců a hraju hlavně pro tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Položil se do míče, který k němu přiletěl z hlavy parťáka Tomáše Chorého, a nechytatelným volejem rozhodl o nedělní ligové výhře 1:0 nad Slavií. Záložník fotbalové Plzně Pavel Šulc se navíc dotáhl na lídra tabulky střelců, slávistu Václava Jurečku (oba 15 gólů). „Trenér Koubek mi řekl, ať na tabulku nekoukám a hraju pro tým. Jsem rád za každý gól, hlavně mě ale těší tři body,“ zářil Šulc.

Že jsem v čele tabulky kanonýrů? Trenér mi řekl, ať na to nekoukám a hraju hlavně pro tým, popisuje Pavel ŠulcVideo: Sport.cz

 
Článek

Naposledy se trefil před více než měsícem při demolici Sparty (4:0), které nyní se spoluhráči pomohli k návratu na první příčku. Gól nedal dvakrát v Jablonci (v lize i v MOL Cupu), následně ani s Libercem a při bezbrankových remízách v Karviné a proti Fiorentině v úvodním čtvrtfinále Konferenční ligy.

„Začal jsem hrát na trochu jiné pozici než předtím. Mám teď víc defenzivních úkolů,“ vysvětloval Šulc. Čerstvý reprezentant skóroval v neděli ještě jednou, po zásahu VAR ale byla jeho branka odvolána. Při zpracování se mu míč otřel o ruku. Poté, co Šulc levačkou propálil bývalého spoluhráče z Plzně, brankáře Jindřicha Staňka, se příliš neradoval. Tušil, že gól nebude platit.

„Věděl jsem, že jsem zahrál rukou, balon mi na ni spadnul. Jen jsem si říkal, jestli nebyla v přirozené poloze. Rozhodčí posoudili situaci správně,“ uvedl Šulc, který pocítil náročný čtvrteční duel s Fiorentinou. V závěru ho braly křeče. Přesto ještě před vystřídáním vystřihl silou vůle dlouhý sprint. „Na konci už to bylo hodně na morál,“ přiznal Šulc.

Reklama