Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Sparta hraje lepší fotbal než Slavia, tvrdí obránce se zkušenostmi z Itálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od šestnácti let patřil Atalantě Bergamo, nicméně českou ligu dobře zná. Od léta je stoper David Heidenreich hráčem Hradce Králové, který ho z italského klubu vykoupil, v minulých sezonách hostoval v Teplicích a v Jablonci. Jaký dojem na něj tuzemská nejvyšší soutěž dělá oproti italské zkušenosti? Kdo podle něj momentálně hraje lepší fotbal – Sparta, nebo Slavia?

Přímák s Davidem HeidenreichemVideo: Sport.cz

 
Článek

„Když mám přímo odpovědět, tak řeknu, že Sparta. Líbí se mi víc,“ říká 23letý Heidenreich ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz. Vícekrát stál na hřišti sice proti Slavii, Spartu však často sleduje v televizi.

„Odzadu se snaží kombinovat, hráči si hledají meziprostory. Z její strany je to vyčkávaná. Slavia je zase víc přímočará. Je v tom hodně nebezpečná. Náběhy hráčů, kteří se prolínají, je těžké zachytit. V Edenu jsme se na to chystali, stejně nám z toho dala Slavia gól. Sparta ale hraje celkově pohlednější fotbal,“ říká Heidenreich.

Vzhledem k incidentu před nedávným kvalifikačním zápasem české reprezentace s Moldavskem se hodně mluvilo a psalo o letenském útočníkovi Janu Kuchtovi. Byl jedním z trojice hříšníků, kteří strávili necelé dva dny před utkáním noc v olomouckém baru. V neděli proti Zlínu nastoupil v základní sestavě Sparty, dostal se do čtyř velkých šancí. Gól však nedal.

„Naposledy dával gól nám v Hradci na začátku října. Při bránění Kuchty je potřeba se zajišťovat. Ale když má den, nezastavíte ho,“ podotýká Heidenreich, který se zotavuje z operace předního křížového vazu v koleně. Pokud půjde všechno podle plánu, mohl by stihnout závěr sezony. „Je to moje tajné přání. Ale nebudu nic lámat přes koleno,“ dodává 23letý obránce.

Reklama

Související témata: