Hlavní obsah

PŘÍMÁK: V Plzni vyhořela celá Sparta. Osm červených už je na posezení s hráči, říká Siegl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neměl dobré spaní. Legendární útočník Sparty Horst Siegl, podobně jako letenští fanoušci, je rozčarován čtyřgólovým debaklem obhájce titulu v nedělním ligovém duelu v Plzni. „Je to šok, Sparta dostala za uši. Možná ale takovou ránu potřebovala. Nejde všechno vyhrávat, přístup ale musí být lepší. Za neděli musím pochválit jedině Viktorku,“ říká Siegl ve fotbalovém studiu Přímák na serveru Sport.cz.

Přímák s Horstem SieglemVideo: Sport.cz

 
Článek

Letenští v Doosan aréně zakončili černý týden, během kterého ve třech zápasech vstřelli jediný gól a naopak jich devět inkasovali. Výprask v Plzni přišel po čtvrtečním debaklu 1:5 s Liverpoolem v Evropské lize a bezbrankové domácí remíze se Slavií.

„Na každý tým dolehne během dlouhé sezony slabší období. Rozhodně bych ale nic nesváděl na únavu. V tak širokém kádru tohle není téma. V Plzni byla Sparta ve všem o krok pozadu. Rozhodla vůle, připravenost, tahy kouče Koubka. I motivaci měla Plzeň větší. Vyhrála naprosto zaslouženě,“ tvrdí bývalý reprezentační útočník.

Siegl očekával, že trenér Priske sáhne ke střídání už o přestávce, a nikoli až v průběhu druhého poločasu. Navíc se pozastavoval nad tím, proč, oproti čtvrtku, změnil sestavu na sedmi pozicích, když po vysoké prohře s Liverpoolem je pro Letenské jasnou prioritou liga. „Na lavičce začali Kairinen, Kuchta, Birmančevič… Měli hrát od začátku. Liga je pro Spartu po prvním zápase s Liverpoolem důležitější,“ podotýká Siegl.

Duel v Plzni nevyšel stoperu Panákovi, který byl u prvních dvou gólů. Hosty nepodržel ani brankář Vindahl, nezahrála záloha ani útok. „Panák při prvním gólu asi zamýšlel odkop, potom byl i u druhé branky. Je otázka, jestli neměl jít o půli ven. Vyhořeli ale úplně všichni. Nebyl nikdo, kdy by vyčníval. Trenér Priske správně řekl, že prohrála celá Sparta,“ říká člen Klubu ligových kanonýrů

Siegl se pozastavil také nad vysokým počtem vyloučených sparťanů v této sezoně. Červená karta pro kapitána Krejčího byla celkově osmá. „Je to o koncentraci, abyste byli v souboji včas. Krejčí byl v Plzni v obou soubojích s Chorým pozdě. Každopádně osm červených je dost, tohle už je na posezení s hráči. Říct jim, že takhle asi ne,“ pověděl Siegl.

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama