Hlavní obsah

Problém Plzně: chybí Staňkovy zázračné zákroky. Buldok, co měl své mušky, vzpomíná kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na plzeňského fotbalového gólmana Jindřicha Staňka nedá dopustit. Tvrdí, že hlavně jeho zásluhou slavila Viktoria Plzeň mistrovský titul, když tvrdí, že předváděl zázračné zákroky. „Je skvělý, vypracoval se v jednoho z nejlepších brankářů u nás. A že teď dostává góly, v tom laufu, v jakém byl, to nemohl udržet. Formu určitě neztratil, jen všichni byli zvyklí, že soupeře vychytal," hájí v pořadu Přímák na Sport.cz gólmana Viktorie trenér David Horejš, jenž plzeňskou jedničku vedl v Dynamu České Budějovice.

Plzeňský buldok Jindřich Staněk. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Horejš cítí, že plzeňské angažmá Staňkovi sedlo. Zásluhu na jeho růstu vidí i ve skvělé práci Matúše Kozáčika, trenéra gólmanů ve Viktorii. „Na úspěchu v mistrovské sezoně má neskutečný podíl. Zápasy vychytal, i my jsme to s Dynamem zažili na vlastní kůži. Předváděl fantastické zákroky," chrlí Horejš slova chvály na svého bývalého svěřence.

Když se Plzeň v jarní části minulého ročníku Fortuna ligy herně i výsledkově trápila, vnímali fanoušci to, že Staněk dostává smolné a někdy i hloupé góly. Horejš však gólmana Viktorie chválí. „Formu měl pořád, ale byly vidět inkasované góly. Tu svoji formu nemohl udržet. K tomu, aby se vyhrávalo a neinkasovaly se góly vám musí pomoci tým," domnívá se kouč, jenž je nyní bez angažmá.

PŘÍMÁK s fotbalovým trenérem Davidem HorejšemVideo: Sport.cz

Když byl Horejš trenérem Českých Budějovic, sešlo se mu v týmu parádní brankářské duo sparťanských odchovanců Jindřich Staněk, Vojtěch Vorel. Moderátora Přímáku Aleše Svobodu z O2 TV zajímalo, jak se se Staňkem pracovalo. Kouč se nejprve začne smát. „Každý z té dvojice byl jiný. Vojta Vorel je klidnej, Jindra Staněk je buldok, co jde do všeho po hlavě. Je skvělý, ale mělo to i nějaké mušky. Stejně na něj ale nedám dopustit, je skvělý do party," vypráví kouč.

Produktivita Plzně, je to projev hlubší nepohody? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s trenérem Davidem Horejšem se můžete podívat ve videu.

Reklama