Hlavní obsah

Viktorka v nouzi zkouší Trpišovského recept, jinak od Slavie neopisuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vše pro výhru. A postup. České týmy většinou odlétají k pohárovým duelům do zahraničí den před zápasem. Trenér Jindřich Trpišovský si ve Slavii prosadil, že lepší je vyrazit již dva dny předem. Sešívaní s tím mají dobré zkušenosti, teď stejný recept použila i Viktoria. Ke čtvrteční odvetě 2. předkola Konferenční ligy s Dritou vyrazila již v úterý večer. „Radši bych letěl až ve středu, ale nedá se nic dělat,“ usmál se na letišti záložník Jan Kopic. První zápas v Plzni skončil bez branek.

Produktivita Plzně, je to projev hlubší nepohody? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tři soutěžní zápasy na startu sezony bez výhry a jen s jediným vstřeleným gólem. Tady už končí veškerá legrace. Viktoriáni nutně potřebují předvést novým majitelům, že investovali dobře.

Západočeši netradičně odletěli již dva dny před odvetou. Hlavně proto, že v létě je vzhledem k dovoleným složitější sehnat volné letadlo.

„Zkoušíme to takhle poprvé, uvidíme, zda to bude výhoda. Je více času si zvyknout na prostředí, aklimatizovat se," přemítá asistent Marek Bakoš.

Drita kvůli nevyhovujícímu stadionu hraje v pohárech domácí zápasy v Prištině, kde loni nastoupila také Slavia proti jinému kosovskému celku Ballkani a zvítězila 1:0.

„Se Slavií jsme v tomto ohledu nekomunikovali. Víme, co nás tam čeká. Dívali jsme se na zápas, který tam Drita odehrála minulý rok proti Antverpám. Zajímal nás z pohledu atmosféry, jak to tam probíhalo, jak soupeř nastoupil po stejném výsledku 0:0 venku," líčí Bakoš.

Na národním stadionu Fadila Vokrriho pro necelých 14 tisíc diváků hraje také reprezentace Kosova. V evropské kvalifikaci tady v září 2019 porazila český nároďák 2:1. Na lavičce tehdy seděl i plzeňský záložník Jan Kopic.

Plzeň před odvetou v Kosovu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Moje jediná zkušenost s kosovským fotbalem. Tehdy jsem nenastoupil, ale vím, do čeho jdu. Koukl jsem se, jaké má být počasí. Hraje se až od osmi večer, takže vlhčí podnebí by zase neměl být takový problém. Nic by nás překvapit nemělo," doufá Kopic.

Drita loni zmíněný zápas s Antverpami doma prohrála 0:2. „Venku se prezentovali podobně jako u nás, doma byli otevřenější, nebezpečnější. Nebudou jen bránit, ale budou i nepříjemní do útoku. Určitě budou doma sebevědomější. Drita hraje předkola pravidelně, má s nimi zkušenosti. Že se jim nepovedlo postoupit dál, by mělo hovořit pro nás," věří bývalý slovenský reprezentant Bakoš.

Odveta Drita - Plzeň se hraje ve čtvrtek od 20:00, zápas vysílá ČT sport.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články