Hlavní obsah

Rosický se s posilami musel spálit, tvrdí expert. Teď ale Sparta udělala šest kroků kupředu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na fotbalovou Spartu se hrne chvála. Experti oceňují, jak si sportovní ředitel Tomáš Rosický vedl ohledně posil. V minulosti nebylo výjimkou, že byla situace spíše opačná. „Když Tomáš Rosický přišel na pozici sportovního ředitele, tak měnil spoustu věcí a lidí. A musel se spálit, aby věděl, s kým dál spolupracovat. S trenérem Priskem ale pak do sebe všechno zapadlo a Sparta udělala ne dva, ale šest kroků dopředu," říká bývalý prvoligový fotbalista Petr Mikolanda v pořadu Přímák na Sport.cz

Sparta se zlepšila ve vybírání posil, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Mikolanda je přesvědčený o tom, že se legendární letenský špílmachr musel v roli sportovního ředitele Sparty rozkoukat a posbírat nějaké zkušenosti. „Musel změnit spoustu věcí kolem sebe, měnil i hodně lidí. Měnil skauty, kde má bratra, měnil software, který mu vybíral hráče. V takové chvíli se musíš spálit, aby si věděl, s kým spolupracovat. S jakými agenty, s jakými kluby," tvrdí Mikolanda.

Důležitým momentem prý bylo angažování kouče Briana Priskeho. „Ten měl jiný nadhled a zná něco mimo český rybníček. A najednou si to začne sedat. Krásně to do sebe všechno zapadlo," míní expert a přiznává, že se ohledně Sparty v minulé sezoně mýlil. Nečekal totiž, že by se Sparta dočkala titulu. Myslel, že skončí třetí. „Takže klobouk dolů, že udělala titul. Ona předběhla svůj vývoj," myslí si.

Přímák s bývalým prvoligovým fotbalistou Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

Spartě pomohlo i to, že byla úspěšnější ve výběru posil. Ty hrály na cestě za titulem důležitou roli. „Sparta vylepšila vybírání posil. Vypadá to že už se nespálí tolikrát, jako v minulosti. Věřím, že to bude lepší," míní Jan Malý, šéf fotbalové sekce Sport.cz v pořadu Přímák.

Birmančevič v základu Sparty nadchl experty, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„To, že se spálíš třikrát z deseti, to je standardní věc, ale to že těch sedm vyjde skvělých, to je cesta, kterou Sparta potřebuje. S trenérem Priskem a Tomášem Rosickým, jak to cítím, Sparta udělala ne dva, ale šest kroků dopředu," chválí Mikolanda.

Reklama