Hlavní obsah

Rychlík může vydělat Baníku balík. Zahazuje šance, zvyká si na tvrdost, všímají si experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně se dočkal šance. Pětadvacetiletý Nigerijec Abdullahi Tanko naskočil do sestavy Baníku a experty zaujal neskutečnou rychlostí. Našla Ostrava ve druholigovém Varnsdorfu klenot, za který jednou dostane klub balík? „Bude si muset zvyknout na tempo a tvrdost obránců. Potenciál v něm ale vidím, jen se musí sladit s Baníkem, často byl v ofsajdu," hodnotí v pořadu Přímák kvality letní posily Baníku trenér Stanislav Levý.

Abdullahi Tanko si zvyká ve Fortuna lize. Na čem by měl zapracovat? Diskuze v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Levý nemusel nikoho přesvědčovat o tom, že má Tanko proti konkurenci nadstandardní rychlost. „Nemusí tak hrát na hraně ofsajdové linie," všímá se kouč. V koncovce ale ofenzivní posile Baníku scházejí zkušenosti. „Když se dostane do finálové fáze, neřeší situace správně, kdy má přihrávat a kdy střílet. Měl by být při zakončení klidnější," míní bývalý československý reprezentant.

Budoucnost Tanka je velkým otazníkem. V Evropě je podle Levého poptávka spíše po mladších fotbalistech. „Ale ani pětadvacet let není věk, kdy by se nedal udělat větší přestup. Záleží nejen na hráči samotném, ale i na Baníku, jak se bude prezentovat. Zatím spíše hledá sestavu a tím i součinnost," konstatuje expert ve studiu Sport.cz.

Zároveň odmítá, že by mohl Tanko nabrat podobný směr jako někdejší hráč Baníku Sor. Ten z Baníku zamířil do vršovického Edenu. Levý ovšem připomíná, že šlo o mladšího hráče...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yira Sor ze Slavie Praha a James Holland z Lasku Linec.

„Na věku ale nemusí zase tak záležet. Podívejte se na to, jak vyletěl Václav Jurečka," nabízí parádní příběh nejlepšího střelce uplynulého ročníku Fortuna ligy. „Prostor pro přestup může přijít, jen se musí adaptovat v Baníku. Hráč v jeho věku pořád může růst a může být zajímavý pro movitější klub," domnívá se Jan Malý, šéf fotbalové sekce Sport.cz.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz s fotbalovým trenérem Stanislavem Levým a novinářem Janem Malým se můžete podívat ve videu.

Reklama